LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU SİSTEMİ
Yurt dışında ya da Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu aday öğrenciler BAU’ya online başvurabilirler. Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu öğrencilerin kabul kontenjanları ile BAU’nun lisans programlarına kayıt için başvuruları alınır ve değerlendirilir.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Aşağıdaki koşulları sağlayan lise son sınıf öğrencisi veya mezun adaylar başvuruda bulunabilirler.
1) Yabancı uyruklu olanlar
2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenler, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular
*4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine”
b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,
5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacak adaylar başvuru yapabilir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Tüm yabancı uyruklu BAU adayları, başvuru işlemini tamamlamak için aşağıdaki adımlar takip etmelidir:
1. Online Başvuru Formu için tıklayınız
2. Lise diplomasının ve gereken kayıtları/notları içeren transkriptin fotokopisi (İngilizce veya Türkçe)
3. Pasaport fotokopisi
4. Varsa TOEFL (IBT minimum puan 74)
Gerekli belgeler, online başvurunuzun ID numarasıyla birlikte [email protected] adresine gönderilmelidir.
Dikkat: Tüm gerekli belgeleri gönderene kadar, başvurunuz kabul komitesi tarafından dikkate alınmayacaktır.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Tüm yabancı uyruklu BAU aday öğrencileri, başvuru işlemlerini tamamlayıp kabul yazısını aldıktan sonra, kayıt işlemlerini tamamlamaları için aşağıdaki belgeleri BAU International Office ‘e ulaştırmaları gereklidir:
1. Lise diplomasının veya denklik belgesinin aslı (İngilizce veya Türkçe)
2. Transkript (İngilizce veya Türkçe)
3. a)Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylı lise diploması denklik belgesi. Lise diplomanızı onaylayan bir yazı, Türkiye’deki lise diplomasına denktir. Bu yazı, ülkenizdeki Türk Konsolosluğu veya İstanbul’daki Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenebilir. Bu yazıyı almak için başvururken, lise diplomanızın aslını ve tercümesini ve lisede aldığınız tüm dersleri, bu derslerin notlarını ve kredi saatlerini gösteren transkriptinizi vermeniz gerekir.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Adresi:
Ankara Cad. No:2 Cağaloğlu Fatih / İSTANBUL
b)Türkiye’deki liselerde eğitim alan ve Türkiye’de ikamet eden (başvuru koşullarını sağlayan) yabancı uyruklu öğrencilerin sadece lise diploma veya mezuniyet belgesi yeterli olacaktır.
4. Kabul yazısının fotokopisi
5. Öğrenci vizesi* artık zorunlu değildir (Türkiye’ye girmek için genellikle vize kullanan yabancı ülke vatandaşları için önerilir)
* İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 17.06.2014 tarih 978811785-102-02-4771 sayılı kararı uyarınca, Türkiye’de eğitim görmek isteyen yabancı öğrenciler için artık öğrenci vizesi gerekmemektedir. Öğrenci vizesi üniversite kaydı ve oturma izni başvurusu için de gerekmemektedir.
6. Pasaport
7. Vesikalık fotoğraflar
8. Ödeme dekontu
9. TOEFL (Minimum puan: IB 74) Bahçeşehir BAU Yeterlilik Sınavı (Minimum puan: 60)*
* BAU yeterlilik sınavı, Ağustos ayının sonunda Beşiktaş Kampüsü'nde yapılacaktır.
Daha önce İngilizce bilgisi olmayan veya İngilizce düzeyi yeterli olmayan öğrenciler, Hazırlık Okulu’na (Şişli Kampüsü) kaydolacaktır.
Gereken TOEFL puanlarına sahip olan veya kayıttan sonra BAU Yeterlilik Sınavı’nı geçen öğrenciler, birinci sınıf öğrencisi olarak kaydolacaktır.
Kayıttan sonra öğrencilere, kişisel bilgilerini ve öğrenci numarasını içeren bir Öğrenci Kimlik Kartı verilecektir.
Ayrıca, birinci sınıf öğrencilerinin online kayıt döneminde derslere interaktif kayıt yaptırması gerekmektedir. Bu dönemde dersleri online olarak seçmeniz ve akademik danışmanınıza onaylatmanız gerekir.
BAŞVURU TAKVİMİ
Bahçeşehir Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılı son başvuru tarihi: 20 Ağustos
Başvurunuz aldıktan sonra, üç hafta içinde size değerlendirme sonucu gönderilecektir.
ÜCRETLER VE BURSLAR
Depozito Ödemesi
Başvurunun kabul edilmesi durumunda, resmi kabul yazısının verilmesi için öğrenci adayından 1000 ABD doları (tıp programları için 5000 ABD Doları) tutarında peşin öğrenim harcı depozitosu alınacaktır. Geri ödemesi olmayan bu depozito, öğrenci adayının BAU’ya kaydolma isteğine dair bir garanti olarak görülecektir ve kayıt esnasında öğrenim harcından düşülecektir.
Depozito ödemesi alındığında resmi kabul yazısı size gönderilecektir.
Öğrenim harcı
Öğrenim harcı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Beşiktaş (Ana) Kampüsü
Bahçeşehir University Future Students Office
Bahçeşehir Üniversitesi Kurumsal İletişim Öğrenci Kaynakları Direktörlüğü
Adres: Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 – 6 , 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE
Çözüm Merkezi: 444 2864 (BUNİ)”