Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

2006 yılında eğitime başlayan Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü temelde bir edebiyat ve kültür programı olup, sunduğu derslerle batı edebiyatı, kültür, sanat, tarih vb. geleneklerin oluşumunu ve gelişimini bilimsel yöntemlerle incelemeye yöneliktir. Bu uygulama, öğrencilerin Amerikan kültürü ve edebiyatından yola çıkarak farklı edebiyat ve kültürlere eleştirel bakabilme becerisi ve donanımı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program; edebiyat, tarih, mitoloji, tiyatro, çeviri gibi farklı alanları içeren kapsamlı bir yapıya sahiptir. Bu müfredat içerisinde ayrıca öğrenciye çeviri için gerekli temel kurallar da sunulmaktadır. Programın çeşitliliği “çeşitli alanlarda çok yönlü bir genel kültür gelişimini” hedef alan Bahçeşehir Üniversitesi’nin genel eğitim felsefesine de uygun düşmektedir.

Kariyer Olanakları

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, ileri ingilizce bilgisi ve genel kültür donanımıyla, pedagojik formasyon derslerini tamamlayarak ortaöğretim kurumlarında ve özellikle yabancı dilde eğitim yapan özel kolejler ve Anadolu Liseleri’nde “İngilizce branş  öğretmeni” olarak çalışabilir, çeşitli kamu kuruluşlarında ve özel kurumlarda (bakanlıklar, basın-yayın organları, bankacılık, reklamcılık, turizm, halkla ilişkiler) ve uluslararası kuruluşlarda görev alabilirler.

Başarılı öğrencilerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi’nin anlaşmalı olduğu Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans yapma olanağına da kavuşacaktır. Bölüm öğrencileri eğitimlerinin bir dönemini, yapılan ikili değişim anlaşmaları çerçevesinde ABD’deki seçkin üniversitelerde yapabileceklerdir. Ayrıca Türkiye Fulbright ofisi ve ABD Büyükelçiliği sponsorluğunda 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizin ABD’de “genç liderlik” yaz okullarına burslu olarak gitme seçenekleri de bulunmaktadır.

Bu bölüme 2015 - 2016 öğretim yılında öğrenci alınmayacaktır

Bu içerik 22/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.