KONSERVATUVAR SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ
Üniversite eğitiminin temel amacı; evrensel duyarlılığı, problem çözümleme becerisini ve kritik düşünebilmeyi geliştirmektir. Evrensellik ve esneklik parolasıyla hareket eden üniversitemiz, öğrencilerinin uluslararası standartlara uygun sahne sanatçıları olmalarının yanı sıra kültür ve sanat alanında lider, girişimci, üretken, yaratıcı, uzlaştırıcı, uzman ve öncü bireyler olabilmelerini hedeflemektedir.
SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MİSYON VE VİZYONU
Ülkemizin ve dünyanın kendini yetiştirmiş, sahne sanatları disiplinin alt alanlarının birbiri ile ilişkisini kavramış ve uygulamaya yönelik kazanımlarını elde etmiş, yerelden evrensele bakış açısı kazanmış, bütünleşik eğitim almış sanatçılara ihtiyacı bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi Sahne Sanatları bölümü sahne sanatları alanının tüm boyutlarında uzmanlaşan profesyonel sanatçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Tiyatro, müzikaller ve performans disiplinlerinin ortaklaşa eğitiminin yapıldığı bu programla sahne sanatları alanında icracı, kuramcı ve eğitmen yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü Türkiye’de ve dünyadaki çağdaş performans sanatları alanındaki yenilikçi dinamiklerden hareketle, öğrencilerine uygulama ve kuram bütünlüğünde 21. yüzyıl sanatçı eğitimi becerilerini kazandırma vizyonuyla hareket eder. Bu kapsamda, BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü, öğrencilerine uygulama ve kuram bütünlüğünde 21.yüzyıl sanatçı eğitimi becerilerini kazandırmak amacındadır.
Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’nde, oyunculuk ve müzikal tiyatro programlarının sentezlendiği, dans-hareket eğitimi, kamera oyunculuğu, eğitimde yaratıcı drama ve dijital sanat alanlarından beslenen disiplinler arası bir program uygulanmaktadır. Programın eğitim dili yüzde 30 İngilizce’dir.
Alanında uzman akademisyenler ve profesyonel sanatçılar tarafından verilecek derslerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülecek atölye çalışmaları, seminerler ve sertifika programlarıyla öğrencilere program zenginliği fırsatı sunulmuştur. Öğrencilerimiz, aldıkları temel bölüm ve seçmeli derslerinin yanı sıra, sahne sanatları alanında katıldıkları ulusal ve uluslararası atölye ve proje çalışmalarıyla, yaratıcı endüstriler alanındaki uygulama becerilerini geliştirmektedir. Öğrencilerimize sektördeki bağlantılarımız sayesinde kendi alanının en önemli uzmanlarıyla buluşma, tanışma ve tartışma ortamı yaratılmaktadır.