Başarıya Ulaşmanın Sırrı

Bahçeşehir Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Prof. Dr. Canan Karatay, Dr. Pınar Kür, Prof. Dr. Sevil Atasoy ve Uluç Özülker ile "Başarıya Ulaşmanın Sırrı" konuşuldu.

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmasını İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek Altınbaşak Farina yaptı. Farina  Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, güçlü millet olma gereklerinden birinin kadınların her konuda yükselmelerini sağlamak olduğuna ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve daha birçok alanda Türk kadınları başarıları ile adlarını tarihe yazdırmışlardır." dedi.

Konferansta katılımcılar kendi hayatlarından örneklerle başarıya ulaşmanın sırrını anlattı. Karatay, "Annem cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden biriydi. Aileden gelen bir şey var ve imkanları zorlayıp kendimize güvendiğimiz zaman yaratabilmenin önemi büyük. 1972 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde dahiliye uzmanı oldum. Yurtdışına gitmek istiyorum ama lisan çok önemliydi. İngiliz Hükümetinin bursu açıldı. Üniversitede çalışırken imtihana girdim ve bursu kazandım. Üniversitedeki hocam 'Gidersen buraya dönemezsin' dedi. Ben de kendime güvendiğimi söyledim ve çıktım gittim. Londra'da en önemli böbrek merkezine kabul edilmişim, hocam beni göndermek istemedi. Gittim ve başka merkezde kalp doktoru oldum. Kalp doktoru olarak döndüm ve Türkiye'ye hizmet ediyorum. O yüzden kendinize güven, lisan ve kendinizi geliştirmeniz lazım. Bilim en hakiki güçtür. Bilime önem verirseniz, kendinize güveniniz artar, başarıya ve hedefinize de ulaşabilirsiniz." diye konuştu.

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ise tarihte kadınların nasıl liderlik yaptığına ilişkin örnekler verdiği konuşmasında, "Başarı söz konusu olunca, kadın ve erkek arasında hiçbir bir farkı yok. Başarı topluma olan katkıyla ölçülen bir parametre." dedi.

Atasoy, "Her gittiğim ortamda başarının sırrını sorarlar. Yabancı dil öğrenimini mutlaka altını çizerek söylemek istiyorum. Yabancı dil öğrenmenin yanı sıra, kendine güvenmek ve risk alabilmek çok önemli. Hızlı karar alıp 'yapabilirim' demek bence başarının sırrı." diye konuştu.

Bu içerik 09/03/2018 tarihinde güncellenmiştir.