Başvuru Süreci

BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı'na başvurular online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. BİSEP adayları başvuru formunu doldurarak ve gerekli dokümanlarını yükleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru sırasında ya da daha sonra "Bana Özel" sayfasından adaylar dokümanlarını yükleyebilirler.
Bu süreçten sonra aday BİSEP başvuru durumunu kendisine gönderilecek olan maildeki bilgilerle takip edebilir, BİSEP olanaklarını görebilirler.
Adayların başvuruları, dokümanları ve faydalandıkları BİSEP olanakları ayrı ayrı değerlendirilmektedir.
12. sınıf öğrencileri ve mezun aday öğrenciler BİSEP mülakatları için çağrılabilirler.

BİSEP’e başvuran öğrencileri şu şekilde bir süreç beklemektedir.

BİSEP Online Başvuru Formu aday tarafından doldurulur.
Başvuru İçin Gerekli Dokümanlar:
1. Özgeçmiş,
2. Motivasyon Mektubu; en az 300 kelimelik, adayın neden iyi bir bilim insanı ve hekim olmak istediğini anlatan bir metin olmalıdır,
3)Referans Mektubu; en az 2 adet referans mektubu istenmektedir. Referans mektuplarının bir tanesi branş öğretmeninden ve bir tanesi de rehber öğretmeninden alınması gerekmektedir,
Başvuru sonrasında başvuru mailine gönderilen bilgilerle adaylar kendi başvuru süreçlerini takip edebilir, başvurularını güncelleyebilir ve dokümanlarını ekleyebilirler.

Başvuru kesinleştirilir
Aday, tarafına gönderilen bilgilerle ulaşabileceği sayfasında evrakların ve bilgilerin eksiksiz olarak yüklendiği anlamına gelen ‘’Başvuru Kesinleştirme’’ işlemini yapmalıdır. Bu işlemden sonra aday bilgilerini BİSEP’e kabul edilene kadar güncelleyemez. Kabul edildikten sonra ise aday sayfasından ‘’Diğer Evraklar’’ başlığına eklemelerini yapabilmektedir.

Başvuru Sonucu
Adayın başvurusu 2-3 hafta içerisinde değerlendirilir. Kabul edilen adaylara mail ile sonuç bildirilmektedir.

BİSEP Olanakları
BİSEP’e kabul edilen aday öğrencilerimiz kendilerine sunulan olanakları kendi sayfalarından takip edebilir ve ilgilendiği olanaklarla ilgili BİSEP iletişim bilgilerinden irtibata geçebilirler. Ayrıca e-posta kutularına alacakları BAU TIP etkinlik ve duyuru e-postalarını takip edebilirler.

Mülakatlara Davet
BİSEP’e kabul almış 12. Sınıf öğrencileri ve mezun aday öğrenciler mülakatlar için değerlendirmeye alınmaktadır. Mülakatlara katılımla ilgili değerlendirmede aday öğrencimizin BİSEP başvurundaki dokümanları BAU TIP ile olan etkileşimi göz önünde bulundurulmaktadır. Bu değerlendirme BİSEP’e kabul edildikten sonra başlayan bir süreçte yapılmaktadır. Mülakat tarihleri belirlendiğinde ise aday öğrenciler mülakatlar için davet edilmektedir.

Mülakat Bilgisi
BAU TIP tarafından belirlenen takvime göre aday öğrenciler mülakatlar için bilgilendirilmektedir.

Mülakata Girilir
Aday öğrenciler BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ile mülakata katılır ve mülakat bitiminde burslandırma neticesini, edineceği sertifika ile öğrenebilmektedir.

BİSEP Burs Sertifikası
BİSEP Burs Sertifikası aday öğrencimizin saklaması ve kayıt sırasında kullanması gereken bir belgedir. BİSEP Burs Sertifikası; adayın BAU TIP’ın ÖSYM kılavuzunda belirtilen kontenjanlara yerleşmesi durumunda geçerlidir.

Başvuru için;

Bisep Başvuru Formu

Bu içerik 04/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.