Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans Programı (Türkçe, Tezsiz) - Başvuru Koşulları

T.C. Vatandaşı Öğrenci Adayları İçin

Kriter

Etki%

Açıklamalar

Mezuniyet Not Ortalaması

%25

•     Lisans mezuniyet ortalaması toplam puanın %25’ini oluşturmaktadır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)

%50

•     Herhangi bir ALES puan türünde en az 55 veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği verilmiş sınavlardan eşdeğer puan alınmış olması gerekmektedir.
  •     Tezsiz Yüksek Lisans başvurularında ALES puan şartı aranmamaktadır. ALES puanı olmayanlar için Yüksek Lisans programına kabul puanı hesaplamasında ALES puanı 55 olarak alınır.

Bilimsel Değerlendirme Sınavı

%25

•     Mülakat (Yüz yüze veya Skype üzerinden)

For International Students

Kriter

Etki%

Açıklamalar

Grade Point Average (GPA)

25%

Bachelor’s degree graduation grade-point average (GPA) will make up 50% of the admission score.

Foreign Language (Turkish)

50%

Minimum foreign language exam score requirements are stated as; B2 in TOMER (Turkish Proficiency Exam); Bahçeşehir University Proficiency Exam: 70. Turkish Proficiency Exam will make up 50% of the admission score.

Assessment of Scientific Competence

25%

Interview (Face to face or via Skype)