Araştırma odaklı bir Tıp Fakültesi olarak öğrenci ve öğretim üyelerinin işbirliğine dayalı eğitim anlayışını benimseyen BAU Tıp, alanında bir ilki gerçekleştirdi.
Tıp fakültesi öğrencilerine 1. yılından itibaren kendi çalışmak istedikleri alanda “Bilim Mentörü” olacak öğretim üyeleriyle çalışma imkanı sunan BAU TIP’ta bilime verilen önemin ilk sonuçları alınmaya başlandı. “Öğrenci – Bilim Mentörü Çalışması”nın bir yansıması olarak, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı ve BAU Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Mert Mestanoğlu’nun yaptığı “Kinetic and in silico studies of hydroxy-based inhibitors of carbonic anhydrase isoforms 1 and 2” adlı çalışma, uluslararası hakemli dergilerden biri olan Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry’de yayımlandı.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hesaplamalı Biyoloji ve Moleküler Simülayonlar Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen sözkonusu araştırma, ilaç araştırma ve geliştirme aşamalarının gelecekte daha kısa sürede, güvenli ve daha az maliyetle sonuçlanması amacıyla geliştirilen ve son yıllarda giderek önemi artan “Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı” çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
BİLİMSEL YAYIN İÇİN ASİSTANLIĞI BEKLEMEYE GEREK YOK
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve BAU Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Durdağı, bilimsel araştırmanın lokomotifi olan temel bilimlere verdikleri önem doğrultusunda öğrenci – bilim mentörü çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “BAU Tıp olarak öğrencilerimizin sadece hekim olmalarını değil, bilimsel araştırma açısından da istedikleri alanlarda eğitilmelerini ve üstün nitelikte olmalarını hedefliyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizin akademik faaliyetlerini bu yönde geliştirmeleri için çaba sarfediyoruz” diye konuştu.
Bilimsel yayınların yanı sıra kongrelerde yaptıkları poster sunumlarından da bahseden Doç. Dr. Serdar Durdağı, şunları söyledi:
“Öğrencilerimizin araştırma projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar uluslararası etki faktörü yüksek hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmaya başlandı. Ayrıca öğrencilerimiz bu çalışmalarını saygın ulusal ve uluslararası kongrelerde de sunmaktadırlar. 1. sınıf öğrencilerimizden Ebru Gökdemir ve Mert Mestanoğlu’nun dahil oldukları “Yüksek Kardiyotoksisite Gösteren Kemoterapotik İlaçların Yan Etkilerinin Rehabilite Edilerek Yeni Nesil Moleküller Olarak Keşfi” başlıklı projede yaptıkları çalışmaların sonuçlarını 18-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen 3rd Anticancer Agent Development Congress isimli etkinlikte 2’şer poster bildirileri ile sundular. Bu çalışmaların sonuçlarını içeren makaleyi de çok yakında saygın bilimsel dergilerden birine göndereceğiz.”