Fikir babaları arasında ünlü teorik fizikçi Albert Einstein’ın yer aldığı, yine 20. yüzyılın en büyük matematikçi ve felsefecilerden Bertrand Russell, en büyük bilim ve medeniyet tarihçilerinden Joseph Needham’ın ve ünlü nükleer fizikçi Robert Oppenheimer’ın olduğu Dünyanın en prestijli bilim akademisi olan ‘Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ne (World Academy of Art and Scienve-WAAS)’ Tıp Fakültesi Dekanımız Prof Dr. Türker Kılıç üye olarak seçilmiştir.
Beyin cerrahisi alanında yaptığı çalışmalarla hem uluslararası tıp alanında adını duyuran hem de Türkiye’nin en önemli beyin cerrahlarından biri olarak kabul edilen ve Avrupa Bilim & Sanat Akademisi’nden aday gösterilerek, Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ne üye seçilmiş ilk Türk olan üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç’ı bu başarısından dolayı kutlarız.
Bahçeşehir Üniversitesi'nde Tören Düzenlendi
Bahçeşehir Üniversitesi’nde Prof.Dr. Türker Kılıç’ın başarısı adına tören düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ne seçilen Prof. Dr. Türker Kılıç’ı tebrik etti. BAU Global Başkanı Sayın Enver Yücel, bilim ve sanatın birlikteliğinin değerini vurguladı. İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Muharrem Usta, Prof. Türker Kılıç’a bilime olan katkılarından dolayı teşekkür etti.
‘Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ (World Academy of Art and Scienve-WAAS) Hakkında
1960 yılında Cenevre’de kurulan ve ABD’de Kaliforniya eyaletinde kayıtlı olan Dünya Sanat ve Bilim Akademisi, 80'den fazla ülkeden 700'den fazla bireysel bursiyerden oluşan uluslararası bilimsel bir organizasyondur. Bilim, sanat ve beşeri bilimlerdeki seçkin başarılar adına üyeler seçilmektedir. Kuruluş sözleşmesini imzalayan üyeleri arasında; Earl Bertrand Russell, Lord John Boyd Orr, Hermann Joseph Muller, Harol Urey gibi Nobel ödüllü düşünürler, viyolonist Yehudi Menuhin, Philip Noel-Baker gibi bilim insanları yer alırken, hazırlık çalışmalarında ise dünya ünlü fizikçisi Albert Einstein yer almıştır. Akademinin mottosu, Albert Einstein’ın “aklımızın icatları insanlığa bir inayet olmalı, felaket değil” cümlesiyle ifade edilmektedir. 2013 yılında WAAS, Dünya Üniversite Konsorsiyumu’nu başlatmıştır. WAAS’ın programları arasında ise; nükleer silahların ilgası, küresel istihdam meselesi, küresel ölçekte yüksek eğitim/öğretim, bireyselliğin gelişimi, insan-merkezli bir yeni iktisat teorisinin formülasyonu, rasyonalitenin sınırları ve bilgi edinme yöntemleri yer almaktadır.