Peru mutfağını dünyaya tanıtan Şef Christian Bravo, binlerce kilometre uzaklıktaki Güney Amerika ülkesi Peru'dan Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerine "Master Class / Demo Class" vermek için gastronomi bölümümüzün daveti ile İstanbul'a geldi.
2 gün boyunca BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizle buluşan şef, dünyanın en popüler mutfakları arasında yer alan Peru mutfağına ait lezzetlerini öğrencilerimize tanıttı.
Gastronomide gelişimin önemini vurgulayan ve azalan tarım alanlarının negatif etki yarattığını söyleyen Bravo; yemeklerin en basite ve doğala indirgenmesi gerektiğini söyledi.
Hem Peru mutfağını tanıtan hem de Türk mutfağını keşfetme şansı yakalayan Bravo’yu en etkileyen tat ünlü içeceklerimizden şalgam oldu. Öğrencilerle birçok Peru yemeği tarifini paylaşan Bravo şalgamı kendi kültürlerindeki "ceviche" yemeğinde kullandı. Çıkan tadı oldukça beğenen ünlü şef bu sayede şalgamı Peru mutfağına katmış oldu.