Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2017-2018 Akademik Yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen törenle 2017-2018 Akademik Yılı açılışını gerçekleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Prof. Dr. Feridun Yenisey, Müsiad Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu, Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mironovich Vladimir, Kongo Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Panama İstanbul Başkonsolosu Mr. Andres Gregorio Nunez, Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Makedonya İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz ve üniversitenin akademik ve idari kadrosunun katıldığı tören müzik dinletisiyle başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını BAU Öğrenci Konseyinden Simge Özcan gerçekleştirdi. Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, 2017-2018 akademik yılı içerisinde yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, bu sene Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın kuruluşunun 50. Yılını, Bahçeşehir Üniversitesi’nin de 20. Yılını kutlayacaklarını sözlerine ekledi.
“BİLİMSEL VE AKADEMİK ALANDA OMUZ VERECEĞİZ”
Çağdaş dünyada seçkin ve saygın bir yere sahip olan Türkiye’nin tarih boyunca birlik ve bütünlükle her türlü zorluğun üstesinden geleceğini söyleyen, Prof. Dr. Şenay Yalçın ülkemizin demokrasi, hukuk ve barış içinde Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalayıp geçeceğini vurguladı. Bu inançla milletimizin ve insanlık adına atılacak tüm olumlu adımların bugüne kadar olduğu gibi, bilimsel ve akademik alanda omuz vermeye, yeni hedefler eklemeye devam edeceklerini ve bu çabadan asla geri adım atmayacaklarını belirten Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Vizyonumuz daima bilişsellik ışığında, değişen ve gelişen dünya koşullarına uygun temelini belirleyen BAU’nun küreselleşme gerçeğini en doğru analiz eden ve sentezleyen önemli ilkelerinden biri yükseköğretimde uluslararasılaşma ilkesidir. ”dedi. Bugün bütün dünyayı kucaklayarak, saygın bir akademik dünya olan BAU’nun uluslararasılaşma ilkelerinin bir adı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) olarak yüzden fazla ülkeden aldıkları öğrencilerle, bu yıl da en çok uluslararası öğrenciye sahip vakıf üniversitesi olduklarını belirtti. ABD’den Japonya’ya kadar çok saygıda saygın üniversitenin imkanlarının öğrencilerinin hizmetinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şenay Yalçın, 1200’den fazla akademik personelle hizmet verecekleri öğrencilerinin sayılarının 2017-2018 akademik yılı içerisinde, uluslararası öğrencilerde dahil 28.000 olduğunu belirtti.
2023 yılında dünyanın ilk sayılı beş yüz üniversitesinden biri olma hedefi doğrultusunda adım adım ilerlediklerini belirten Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Üniversitemizin uluslararası projeleriyle böyle bir akademik kadroya sahip olmasından dolayı BAU ne kadar övünse yeridir. En büyük zenginliğimiz, gençlerimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz’ sözlerine layık yetiştirmeye gönül vermiş değerli arkadaşlar sizinle omuz omuza olmak benim için bir onurdur.” dedi.
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise sözlerine büyük bir kompleks alanı yaptıklarını müjdeleyerek başladı. 7 kat suyun içine girebilecek bu büyük kompleks ile birlikte Türkiye’nin çok büyük bir eser kazanacağını belirten Enver Yücel, suyun içindeki en alt katta ise insanlık alemine teknolojiyle ilgili çok önemli bir laboratuvarın olmasını dilediğini söyledi.
“DÜNYA’NIN HER YERİNDE BAU GLOBAL BAYRAĞI VAR”
Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) 20.yılına girdiğini artık üniversitenin gençlik döneminin başladığını vurgulayan Enver Yücel, ”Gençlik dönemine girdiğimiz anda artık enerjimiz daha da iyi ve güçlü olacağı için böyle bir ortamı oluşturduk. Artık koşun bakalım diyeceğiz. Akademisyenlerimizle öğrencilerimizle hep birlikte iyi işler yapacağız. Diyerek, tecrübelerini iyi kullanacaklarını söyledi.
Uluslararası öğrencilerden ülkeye döviz kazandırdıklarına da değinen Enver Yücel, “Bunun dışında kültürümüzü İstanbul’u ve Türkiye’yi anlatıyoruz. Özellikle Afrika’daki bölgelere ve ülkelere çok itibar gösteriyoruz çünkü orta vadede dünyanın geleceği Afrika’dır.” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) mezunlarının artık Dünya’nın çeşitli noktalarında da ellerine bayrak alarak o ülkede BAU Global’i temsil ettiklerini belirten Enver Yücel, “47 ülkede BAU Global bayrağı var, bazı ülkelerde ofislerimiz ve merkezlerimiz var. Önümüzdeki yıllarda da Afrika’da olacak.” dedi. Öğrencilere böyle büyük bir ailenin parçası olduğunu hatırlatan Enver Yücel, “Bu aile İnsanlık adına taviz vermeksizin çalışacaktır. Sadece öğrenci eğitimi için değil, aynı zamanda toplumun ülkemizin ve dünya insanlığı için elinden gelen gayreti gösterecektir.” dedi.
Ayrıca törende, bu yıl ilk kez Prof. Dr. Feridun Yenisey tarafından 2017-2018 Öğretim yılı ilk dersi gerçekleştirildi. Hukukun genel prensipleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Feridun Yenisey, “İnsanın insan olma hukuku ile yaşaması, hiç kimseye zarar vermeden onurlu yaşaması ve herkese hakkının verilmesi” prensiplerini açıklayarak bu 3 temel prensibin aynı zamanda hukukun 3 temel direği olduğunu vurguladı.