Bahçeşehir Üniversitesi’nin Yeni Yıldızı: Yapımcılık Akademisi

BAUKEM ve INSIGNIA işbirliğiyle hazırlanan yapımcılık akademisi, öğrencilere yeni bir kapı açıyor.
Yapımcılık Akademisi, Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstiler Merkezi ile Insignia Yapım’ın iş birliğiyle yarattığı onaltı haftalık bir eğitim projesi. Proje, sektörün önde gelen yapımcıları ve medyanın ileri gelen isimlerini öğrencilerle bir araya getirerek, onlara uluslararası mecrada kendilerini göstermeyi sağlamaktadır.

Projenin koordinatörü Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erkan Büker ile yaptığımız röportajda, Büker projenin asıl hedefinin özellikle uluslararası düzeyde sinema filmi, belgesel, televizyon dizisi-programı dallarında nitelikli yapımcılar yetiştirmek olduğunu söyledi. 

Yapımcılık Akademisi’nin gençlere sunduğu imkanlar nelerdir?

Yapımcılık Akademisi gençlere uzmanlaşma imkanı sunuyor. Okulumuzun Sinema ve Televizyon Bölümü’nde sektör hakkında genel bilgiler verilmektedir. Fakat alt dallarda herhangi bir uzmanlaşma söz konusu değildir. Yapımcılık Akademisi ise sadece sinema televizyon değil, herhangi bir sektörden üniversite mezunu insanları bir araya getirerek nitelikli yapımcıları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Yapımcılık Akademisi olarak ilerisi için hedeflediğiniz çalışmalar var mı?

İlk olarak yönetmenlik alanında da uzmanlaşmış bir program açmak istiyoruz. Örneğin, yönetmenler için diyalog kurgusu ve oyuncu yönetmek gibi… Bir yönetmen kamera önündeki oyuncuya nasıl direktifler vermelidir, onu nasıl duyguya sokmalıdır? Bunun için de uzmanlaşmış bir eğitimi biz Yapımcılık Akademisi olarak ilerisi için sunmak istiyoruz.  Ayrıca Yapımcılık Akademisi olarak senede iki kere bu programı açmak niyetindeyiz.

Yapımcılık Akademisi’ni gençlere neden tavsiye edersiniz?

Eğer hedefiniz tüm dünyada izlenmekse buraya gelmelisiniz derim. Bu da yeterli bir sebeptir diye düşünüyorum. 

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Bu sektörde yer alacaksanız ve hedefiniz yapımcılıksa uzmanlaşmış eğitimimizden faydalanmanızı size tavsiye edebilirim. Bu alanda uluslararası anlamda var olmayı hedefliyorsanız sizi de bu eğitim programında görmek isteriz.