EU Webinar: European Union and Covid-19 Crisis: Retreat or Re-treat?

Avrupa Birliği ve Covid-19 Krizi: Gerileme mi İyileşme mi?

LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=zkE7iDcDYpM

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Covid-19 ve sonrası dönemde Avrupa Birliği’nin geleceğini önemli AB uzmanları ile tartışıyor.

Avrupa Birliği’nin ve üyelerinin Covid-19 pandemisi ile mücadelesinde karşılaşılan siyasi ve ekonomik zorluklar Birlik ile üye devletler arasında bir gerilime mi yol açacak? Birlik pandemi ile mücadele için tüm kurumlarıyla üye devletlere vermeyi taahhüt ettiği ekonomik, siyasi, altyapısal destek sayesinde pandemi sonrası dünya düzeninde daha güçlü bir supranasyonel bir aktör olarak yer alabilecek mi? Pandemi sınavı Avrupa Birliği içerisindeki popülist tehlikeyi nasıl etkileyecek? Covid-19 Birlik için bir gerileme mi yoksa bir iyileşme mi getirecek?

Moderatör

Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı-Bahçeşehir Üniversitesi

Konuşmacılar:

• Doç. Dr. Çiğdem Nas | İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri
  • Doç. Dr. Niklas Bremberg | Siyaset Bilimi Bölümü- Stockholm Üniversitesi
  • Dr. İlke Toygür | Analist- Elcano Kraliyet Enstitüsü
  • Doç. Dr. Selcen Öner | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü -Bahçeşehir Üniversites