Programın amacı:
Biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirmeleri, cihazların verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip, anında teşhis, tedavi amacıyla kullanılan alet ve cihazların montajı, teknik işletme, bakım ve onarımları alanında çalışacak nitelikli elemanları yetiştirmektir.
Genel Bilgiler:
Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamada kullanabilmeleri için sektör-üniversite işbirliği sağlanmaktadır.Meslek dersleri sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanır ve sektör deneyimine sahip öğretim elemanları tarafından verilmektedir.
Programda, 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.
Öğrenciler dikey geçiş sınavına girerek kazandıkları takdirde alanlarıyla ilgili fakülte bölümlerinde okuyarak lisans diploması alabilirler.
Bu program YGS-1 puanı veya sınavsız geçiş hakkı ile tercih edilebilir. 30 iş günü yapılan zorunlu staj uygulaması çalışma ortamlarını tanıyıp, mesleğe başlama açısından yönlendirici ve eğitici olmaktadır.
Çalışma alanları:
Biyomedikal cihaz teknikerleri; resmi ve özel hastanelerde, laboratuarlarda, dispanserlerde, tıbbi cihaz yapan fabrikalarda, tıp cihazları tamir ve bakım atölyelerinde veya servislerinde görev yapmaktadırlar. Bu nedenle çalışma ortamları çalıştıkları iş yerine göre farklılıklar gösterir. İş hayatında sürekli olarak doktor, hemşire ve diğer hastane personeliyle iletişim halindedirler.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği