'Türk Dış Politikasının ve Yumuşak Gücünün Rolü' Konferansı BAU'da Gerçekleşti

Değişen Bölge: 'Türk Dış Politikasının ve Yumuşak Gücünün Rolü' Konferansı Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beşiktaş Kampüsü, B Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Gülnur Aybet, Kamu Diplomasisinin Rolü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. NATO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Jamie Shea, Chatham House Orta Doğu Programı Direktörü Dr. Claire Spencer, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu – Kuzey Afrika Genel Müdürü Can Dizdar, Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü’nden David Buchan, Aberystwyth Üniversitesi’nden Prof.Gary Rawnsley ve Ankara Üniversitesi İletişim Çalışmaları Departmanı’ndan Dr. Senem Çevik ve daha birçok akademisyen ve üst düzey yetkilinin katıldığı konferansta Türkiye-Nato ilişkileri, Avrasya Enerji Karayolları, Bölgesel Karayollar ve Gençlerin İstihdamı konuları tartışıldı.

Etkinlik ile birlikte BAU Güvenlik Çalışmaları Merkezi BAUCESS ( Centre for Security Studies) açılış lansmanı gerçekleştirildi. Merkezin direktörlük görevini ise Prof. Dr. Gülnur Aybet yapıyor

Bu içerik 30/06/2015 tarihinde güncellenmiştir.