Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yüksek Lisans Başvuru Koşulları

Programs in English (Thesis)

Students can apply to the Graduate Programs online by submitting “Online Application Form.”

The documents listed below should be uploaded to the Online Application form.

After completing the application form, you will receive a text message to your mobile phone including a PIN Number and a link to your e-mail address. PIN code provides access to your application to make changes and upload required documents.

ADMISSION REQUIREMENTS (FOR TURKISH STUDENTS):

1) ALES, GMAT or GRE score is required for the applicants who apply to thesis graduate programs. (ALES from verbal or Equally weighted minimum 55 for applications).

2) Applicants are required to hold one of the following English Proficiency Exam Scores (YDS: 65, TOEFL: 79, Pearson PTE Academic: 68, Bahçeşehir University Proficiency Exam Score: 65)

Ø Students, with no official or valid English Proficiency Exam Score, can apply to the Bahçeşehir University Proficiency Exam through through Online Application Form. By replying YES to the question, “Do you plan to take Bahçeşehir University English Proficiency Exam?”

3) Copy of Undergraduate Diploma

4) Copy of Official Transcript

5) Copy of the identity card

6) A photograph

7) Two reference letters

8) Curriculum Vitae (CV)

9) Corporate Document

10) Letter of Intent

ADMISSION REQUIREMENTS (FOR INTERNATIONAL STUDENTS)

1) Applicants are required to hold one of the following English Proficiency Exam Scores (YDS: 65, TOEFL: 79, Pearson PTE Academic: 68, Bahçeşehir University Proficiency Exam Score: 65, IELTS: 6.5)

Ø Students, with no official or valid English Proficiency Exam Score, can apply to the Bahçeşehir University Proficiency Exam via the Online Application Form. Choose YES for the question “Do you plan to take Bahçeşehir University English Proficiency Exam?”

2) Copy of translated photocopy of Undergraduate Diploma

3) Official transcript (the applicant has to submit an English version of the official transcript)

4) Copy of the ID card (Passport).

8) Letter of Intent

Programs in English (Non-thesis)

Students can apply online to the Graduate programs by submitting an“Online Application Form.”

The documents listed below should be uploaded to the Online Application form.

After completing the application form, you will receive a text message to your mobile phone including a PIN code and a link to your e-mail address. PIN coder provides access to your application form to make changes or upload required documents.

ADMISSION REQUIREMENTS (FOR TURKISH STUDENTS)

1) Applicants are required to hold one of the following English Proficiency Exam Scores (YDS: 65, TOEFL: 79, Pearson PTE Academic: 68, Bahçeşehir University Proficiency Exam Score: 65)

Ø Students, with no official or valid English Proficiency Exam Score, can apply to the Bahçeşehir University Proficiency Exam through the Online Application Form. By replying YES for the question, “Do you plan to take Bahçeşehir University English Proficiency Exam?”

2) Copy of Undergraduate Diploma.

3) Copy of Official Transcript

4) Copy of the identity card

7) Curriculum Vitae (CV)

8) Corporate Document (optional)

ADMISSION REQUIREMENTS (FOR INTERNATIONAL STUDENTS)

1) Applicants are required to hold one of the following English Proficiency Exam Score (YDS: 65, TOEFL: 79, Pearson PTE Academic: 68, Bahçeşehir University Proficiency Exam Score: 65, IELTS: 6.5)

2) Copy of translated photocopy of Undergraduate Diploma

4) Copy of the identity card

8) Letter of Intent

Türkçe Programlar (Tezli)

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programına, Sosyal Bilimler Enstitüsü ana sayfasında yer alan “Online Başvuru” bağlantısındaki form üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurularınızın değerlendirme aşamasına geçebilmesi için Online Başvuru Formu’nda bulunan “Belgeler” kısmında bulunan evrakları eksiksiz olarak forma yüklemeniz gerekmektedir.

Formu doldurduktan sonra otomatik olarak belirmiş olduğunuz cep telefonuna gelen PIN Kodu ile yeni belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize gelen “Başvuru takip linki” üzerinden başvurunuzu takip edebilir, eksik evraklarınızı yükleyip bilgilerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Başvuru Evrakları

1) ALES, GMAT ya da GRE yeterliğinizi belirten belge. (Başvuru için ALES puanınızın EA ya da SÖZ alanından en az 55 olması gerekmektedir.)

2) Lisans Diploma Fotokopisi.

3) Lisans Transkript Fotokopisi

4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5) 1 adet Fotoğraf

6) 2 adet Referans Mektubu

7) Özgeçmiş

8) Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)

9)Niyet Mektubu

Uluslararası Öğrenciler için Başvuru Evrakları

1) Noter onaylı ve çevirisi yapılmış lisans diploma fotokopisi

2) Resmi Transkript ( Aday öğrenci resmi transkriptinin İngilizcesini ya da Türkçesini ibraz etmek zorundadır.)

3) Pasaport Fotokopisi

7) Niyet Mektubu

8) Yabancı öğrenciler Türkçe programlara başvururken Bahçeşehir Üniversitesi’nin kabul ettiği Türkçe yeterlik şartlarını sağlamakla yükümlüdürler. BAU tarafından düzenlenen Türkçe Yeterlilik Sınavı ve TÖMER kabul edilmektedir.

Türkçe Programlar (Tezsiz)

Başvuru Evrakları

1) Lisans Diploma Fotokopisi.

2) Lisans Transkript Fotokopisi

3) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

6) Özgeçmiş

7) Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)