Siyaset Okulu Ortadoğu

SİYASET OKULU ORTADOĞU

İsrail-Filistin ve Arap-İsrail sorunsalı üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda bölge aktörleri ve Türkiye-İsrail ilişkileri üzerine toplantıların yapıldığı bir saha çalışmasıdır. Program kapsamında özellikle son dönemde Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin daha iyi anlaşılması ve bölge ülkelerinin politikalarıyla ilgili gerekli bilgi birikiminin elde edilmesi amacının yanı sıra uluslararası çatışma alanlarından biri haline gelen İsrail- Filistin sorununun tüm yönleriyle değerlendirilmesi planlanmaktadır. Ortadoğu’da dinin toplumsal ve kültürel anlamda rolünü anlamak için bölgedeki pek çok farklı grup ile de toplantılar yapılmaktadır. Bununla beraber bölgeyi iyi anlamanın en önemli unsurlarından olan kutsal yerlerin ziyareti ve bilgi alınması program dâhilindeki tarihi ve kültürel gezilerle sağlanmaktadır.  Farklı şehirlerin ziyaret edildiği programın dili İngilizcedir. Toplantılar esnasında Türkçe çeviri yapılmaktadır. Aynı şekilde her toplantı sonunda oturum başkanı koordinesinde soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularına yer verilmektedir.

Program Hakkında Detaylı Bilgi için:

İrem Bilensoy: +90 212 381 5730

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN