2023-2024 eğitim-öğretim döneminde program açılmayacak ve başvuru alınmayacaktır.
Yaş Grubu: Yetişkin
Eğitim süresi: 2 sene / 56 Hafta
Eğitim Yeri: Pera Yerleşkesi
Adres: Emekyemez Mh. Şişhane Sk. No:17 Beyoğlu
E-mail: info@cons.bau.edu.tr
PROGRAMIN AMACI
Programımızın amacı, öğrencilerin hem sahne hem de kamera önü oyunculuğu alanında donanım kazanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken oyunculuğun hem olmazsa olmaz geleneksel altyapısı verilmekte hem de çağın ihtiyaçlarını yakalamış yenilikçi ekollere hakim olmaları sağlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin sektördeki farklı beklenti ve eğilimlere uyum sağlama kabiliyetleri güçlendirilmektedir.
EĞİTMENLER
Doç. Dr. Senem Cevher
Dr. Öğr. Üyesi Elif Baş
Dr. Öğr. Üyesi Sercan Özinan
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Vatanartıran
Öğr. Gör. Serkan Üstüner
Buket Çelik
DERSLER
Oyunculuk: Temel oyunculuk teknikleri üzerine çalışmalar yapmak ve öğrencilerin temel sahne bilgisi edinmesini sağlamaktır.
Kamera Oyunculuğu: Öğrencilerin kamera ve sahne oyunculuğu arasındaki farklar ve benzerlikler hakkında bilgi edinmesini sağlamaktır. Derste film terminolojisi, teknik ekipman bilgisi, temel teknik bilgiler, set ahlakı ve etik, çekim süreleri ve performans ilişkisi, devamlılık gibi temel teknik bilgiler öğretilecektir.
Teknik ve Sahne Çalışmaları: Bu dersin amacı farklı oyunculuk tekniklerini deneyimlemek ve sahne çalışmaları yapmaktır.
Ses ve Konuşma: Öğrencilerin temel diksiyon kurallarını, temel ses ve nefes tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktır.
Hareket ve Beden: Bu dersin amacı, oyuncunun beden keşfi yapmasını ve temel hareket analizi yapabilmesini sağlamaktır.
Doğaçlama: Bu dersin amacı, temel doğaçlama, anında tepki verme ve spontan davranabilme becerilerini geliştirmektir.
Korrepetisyon: Bu dersin amacı, bir korrepetitör eşliğinde kulak çalışmaları yapma, şarkı söyleme teknikleri çalışma, çok sesli parçalar söyleme ve müzikaliteyi geliştirmektir....
Odisyon Teknikleri: Bu derste öğrenciler, diğer oyunculuk derslerinde edindikleri araç ve teknikleri, kamera ve tiyatro seçmelerinin özel ihtiyaçlarına yönelik uygulamayı öğrenecek, detaylı metin analizi, kapsamlı hazırlık ve açık ve etkili seçimler yapma becerisi kazanacaktır.
Seslendirme: Bu dersin amacı öğrencilerin profesyonel bir stüdyoda seslendirme yapabilecek teknik donanıma sahip olmasını sağlamaktır.
Sektör Buluşmaları (Seminer): Sektörde başarılarını kanıtlamış saygın kişilerle öğrencilerimizin; oyunculuk, kamera oyunculuğu, oyun yazımı, oyun yapımı, senaryo yazımı, film yapımı, performans v.s. gibi konular hakkında sohbet etmeleri, tanışmaları, sektörün dinamiklerini öğrenmeleri amacıyla oluşturulmuş bir derstir.
Bitirme Projesi: Öğrencilerimizin sene sonu gösterisi için oyun belirleme, rol dağılımı, oyun okuma, oyun çıkarma, sahneleme eğitimi aldıkları derstir.
1. YIL |
2. YIL |
OYUNCULUK / TEKNİK VE SAHNE ÇALIŞMALARI |
DOĞAÇLAMA |
DİKSİYON VE SESLENDİRME |
ODİSYON TEKNİKLERİ VE SEKTÖR BULUŞMALARI |
HAREKET VE BEDEN |
BİTİRME PROJESİ |
KAMERA OYUNCULUĞU |
DRAMATURJİ |
KAZANIMLAR
Teorik ve pratik olarak geniş yelpazede yoğun bir eğitim sunan Oyunculuk Programı, öğrencilerimize hem sahne üstünde, hem kamera karşısında hem de mikrofon başında farklı mecralarda kariyer yapma sağlayacaktır. Her sahaya yönelik özel eğitimler sayesinde stüdyo, sahne ve kamera önünde bir oyuncudan beklenen farklı nüanslara hakim olacaklar, seslendirmeden rejisörlüğe farklı branşlarda yol alabileceklerdir. Bununla beraber, alanının önde gelen isimleriyle eğitimleri esnasında tanışmış olma fırsatını yakalayarak sektörel çevreye daha kuvvetli bir adım atabileceklerdir .