TOLES Hakkında

BAU Yabancı Diller Yüksekokulu, TOLES resmî sınav merkezidir.

TOLES SINAVI (TEST OF LEGAL ENGLISH SKILLS)

• TOLES Sınavı, uluslararası hukuk firmalarında kariyer yapmayı hedefleyen hukukçuların, hukuk İngilizcesi düzeyini belirleyen uluslararası bir sınavdır.
  • TOLES Sınavı’na uluslararası ticari firmaların hukuk birimlerinde çalışmayı hedefleyen avukatlar, hukuk tercümanları, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri katılabilirler.
  • TOLES Sınavı üç değişik seviyede uygulanır;

1.TOLES FOUNDATION ( SEVİYE I /TOLES TEMEL DÜZEY)

Bir sonraki seviye için yeterli seviyede hukuk İngilizcesi alt yapısı oluşturmak isteyen avukatların, stajyer avukatların, hukuk fakültesi mezunları veya öğrencilerinin tercih edebileceği bu sınav TOLES Sınavı’nın ilk basamağıdır. Okuma ve yazma olmak üzere iki bölümden oluşan sınav, ticari anlaşmalarda, şirket dokümanlarında ve fikri mülkiyet hakları gibi alanlarda kullanılan hukuksal terim bilgisini ölçmeyi hedefler.

2.TOLES HIGHER (SEVİYE II / TOLES YÜKSEK DÜZEY)

TOLES Higher Sınavı, öğrendiğiniz hukuk İngilizcesi terimlerini ve hukuksal yazım tekniklerini kullanarak, iş yaşamında karşılaşılabilecek karmaşık hukuksal durumları dinleyerek analiz edebilme ve yazışarak hukuksal dokümanlarla etkin bir biçimde baş edebilme yetisini ölçen bir sınavdır.

3.TOLES ADVANCED (SEVİYE III TOLES İLERİ DÜZEY)

Özellikle uluslararası hukuk firmaları ile ve ana dili İngilizce olan hukukçular ile işbirliği halinde çalışmayı hedefleyen hukukçuların okuma ve yazma becerilerini ne kadar etkin kullanabildiklerini test eden ileri düzey bir sınavdır.

Aşağıda belirtilen tarihlerde düzenlenecek olan TOLES sınavlarına, Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki TOLES resmi sınav merkezinden katılabilirsiniz.

2021 TOLES Sınavı Tarihleri

24 Haziran 2021 (son başvuru tarihi 4 Haziran)
19 Ağustos 2021 (son başvuru tarihi 30 Temmuz)
25 K asım 2021 (son başvuru tarihi 5 Kasım)

TOLES sınav ücretleri  aşağıda belirtilmiştir

Foundation - £85 + KDV

Higher - £105 +KDV

Advanced - £125 +KDV

TOLES SINAVI HAZIRLIK KURSU

• TOLES resmi sınav merkezi olan okulumuzda, sınavlara hazırlanabilmeniz için TOLES Sınavı hazırlık kursu düzenlenmiştir. Kursun içeriği ve müfredatı adayların ihtiyaçları doğrultusunda TOLES tarafından belirlenmiştir ve dersler deneyimli öğretim görevlileri tarafından verilmektedir.
  • Bu programa hukuk fakültesi öğrencileri, hukuk fakültesi mezunları, avukatlar,  stajyer avukatlar ve uluslararası ticari firmalarda görev yapan veya görev yapmak isteyen hukukçular katılabilirler.
  • TOLES Hazırlık Kursuna başvuru yapan adayların okulumuz tarafından düzenlenen Seviye Belirleme Sınavına katılmaları gerekmektedir.

Seviye Belirleme Sınavı Tarihleri:

Seviye Belirleme Sınavı Başvuru tarihleri: 25 Şubat – 3 Mart 2021

Yazılı sınav: 6 Mart 2021 Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında itslearning üzerinden online olarak yapılacaktır.

Sözlü sınav: 8 - 9 Mart 2021

Sınavla ilgili detaylar şu linkte ilan edilecektir: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15236-sinav-bilgilendirmeleri

Sınav Sonuç Açıklama: 10 Mart 2021 Çarşamba

Sınav sonuçları şu linkte ilan edilecektir: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15237-sinav-sonuclari.

• Kurs ücreti 1850 TL’dir.
  • Seviye Belirleme Sınavı’na katılan Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden en yüksek puanı alan ilk 50 öğrenci için hazırlık kursu ücretsiz olacaktır. En yüksek puan alan ilk 50 öğrenci arasında olmayan öğrenciler ise kurs ücretinin %50’sini ödeyeceklerdir. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarının ödeyeceği tutar kurs ücretinin %60’ıdır. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi veya mezunu olmayan katılımcılar ise kurs ücretinin tamamını ödeyeceklerdir.
  • Dersler, Microsoft Teams platformu üzerinden online olarak yapılacaktır

Kurs Başlangıç Tarihi: 19 Mart 2021

Kurs Bitiş Tarihi: 11 Haziran 2021

Haftalık Kurs Saati: 3 saat

TOLES Sınavı Hazırlık Kursuna katılan tüm kursiyerlere Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kursa katılım sertifikası verilecektir.

TOLES sınavı hazırlık kursu için iletişim bilgileri:

0 212 381 07 21-  021231 07 22

hilal.benhur@sfl.bau.edu.tr