Türkçe Programlar (Tezsiz)

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programına, Sosyal Bilimler Enstitüsü ana sayfasında yer alan “Online Başvuru” bağlantısındaki form üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurularınızın değerlendirme aşamasına geçebilmesi için Online Başvuru Formu’nda bulunan “Belgeler” kısmında bulunan evrakları eksiksiz olarak forma yüklemeniz gerekmektedir.

Formu doldurduktan sonra otomatik olarak belirmiş olduğunuz cep telefonuna gelen PIN Kodu ile yeni belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize gelen “Başvuru takip linki” üzerinden başvurunuzu takip edebilir, eksik evraklarınızı yükleyip bilgilerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Başvuru Evrakları

1) Lisans Diploma Fotokopisi.

2) Lisans Transkript Fotokopisi

3) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4) 1 adet Fotoğraf

5) 2 adet Referans Mektubu

6) Özgeçmiş

7) Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)

8) Niyet Mektubu

Uluslararası Öğrenciler için Başvuru Evrakları

1) Noter onaylı ve çevirisi yapılmış lisans diploma fotokopisi

2) Resmi Transkript ( Aday öğrenci resmi transkriptinin İngilizcesini ya da Türkçesini ibraz etmek zorundadır.)

3) Pasaport Fotokopisi

4) 1 adet Fotoğraf

5) 2 adet Referans Mektubu

6) Özgeçmiş

7) Niyet Mektubu

8) Yabancı öğrenciler Türkçe programlara başvururken Bahçeşehir Üniversitesi’nin kabul ettiği Türkçe yeterlik şartlarını sağlamakla yükümlüdürler. BAU tarafından düzenlenen Türkçe Yeterlilik Sınavı ve TÖMER kabul edilmektedir.