Sosyal Bilimler Lisansüstü Programları Hakkında

Yukarıda da belirtildiği gibi, Sosyal Bilimler Fakültesi, "disiplinler arası", "pratik" ve "uluslararası" eğitimin 3 ilkesiyle “kapsamlı Sosyal Bilimler " Fakültesi olmayı hedeflemektedir. Karmaşık çağdaş toplumsal sorunları ele almak için, sosyal Bilimleri odak noktası olarak kullanırken beşeri bilimler, Doğa Bilimleri, bilgi bilimleri gibi birçok disiplinden gelen bilgiyi birleştirmeli ve kullanmalıyız. Eğitime "disiplinlerarası" bir yaklaşımı bu şekilde vurgularız.

Sonuç olarak, Sosyal Bilimler Enstitüsü, kendi özgün tarzını korurken 3 ilkesine (“disiplinlerarası”, “pratik” ve “uluslararası”) dayalı araştırma ve eğitim faaliyetleri yürütecektir. Böyle bir ortam yaratarak, yüksek derecede pratik ve uzmanlaşmış bilgi ve zengin uluslararası deneyime sahip profesyoneller geliştirmeye çalışıyoruz.

Prof. Dr. Ayşe Nilüfer NARLI

Sosyal Bilimler Lisansüstü Prograları Direktörü

Bu içerik tarihinde güncellenmiştir.

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Bu kategoride başka haber bulunmamakta!..