BAU'dan Peru'ya Lezzet Köprüsü!

Peru mutfağını dünyaya tanıtan Şef Christian Bravo, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile "Master Class / Demo Class" etkinliğinde buluştu.

Gastronomide gelişimin önemini vurgulayan ve azalan tarım alanlarının negatif etki yarattığını söyleyen Bravo; yemeklerin en basite ve doğala indirgenmesi gerektiğini söyledi.

Hem Peru mutfağını tanıtan hem de Türk mutfağını keşfetme şansı yakalayan Bravo’yu en etkileyen tat ünlü içeceklerimizden şalgam oldu. Öğrencilerle birçok Peru yemeği tarifini paylaşan Bravo şalgamı kendi kültürlerindeki "ceviche" yemeğinde kullandı. Çıkan tadı oldukça beğenen ünlü şef bu sayede şalgamı Peru mutfağına katmış oldu.

Bu içerik 05/11/2019 tarihinde güncellenmiştir.