Siyaset Okulu Bursa 4 Sertifika Programı Başvuruları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu’nun Türkiye’de gerek ismiyle gerek formatıyla gerekse içeriğiyle bir ilk olarak düzenlediği Siyaset Okulu programı her akademik yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu zamana kadar cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, büyükelçiler, milletvekilleri gibi ülke yönetiminin karar mekanizmasını oluşturan birçok kişiyi misafir eden Siyaset Okulu, değerli konuklarının destekleri ve katılımcılarının ilgisiyle her akademik yıl kendi çıtasını aşan bir hal almıştır.

Siyaset Okulu  programının amacı; globalleşen dünyada siyasetin ve siyasetçinin değişen profiline uyum sağlayabilmek için bugünün ve yarının lider adaylarını objektif bilgi ve verilerle donatmaktır. Programda; Türkiye’nin geçmişten günümüze yaşanan önemli olay ve dönemleri yalnızca teorik olarak değil; olayların sebep–sonuç ilişkileri, icraatların içinde doğrudan bulunmuş siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar, ekonomistler, bilim adamları ve iş adamları tarafından aktarılmaktadır.

Siyaset Okulu programı bu sene dördüncü kez Bursa'ya geliyor. Altı hafta boyunca cumartesi günleri 10:00-16:45 saatleri arasında düzenlenecek olan programın dili Türkçe’dir.  Her hafta bir saat on beş dakika süren dört ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen programda her oturum soru-cevap kısmıyla son bulur. Program katılımcılarının sertifika almaya hak kazanmaları için programa %80 katılım göstermeleri gerekmektedir.

Uzun soluklu bir program olan Siyaset Okulu’nda Türkiye’nin birçok önemli siyasi konusu, geçmişten günümüze yaşanan olaylar ve süreçler ekseninde değerlendirilir. Her akademik yıl Türk siyasi gündemine göre konu başlıklarının uyarlandığı Siyaset Okulu programının bu yılki içeriğini aşağıdaki ana konular oluşturur:

AR-GE ve İnovasyonun Geleceği

Türkiye’nin Kültür ve Sanat Politikaları

Uluslararası Enerji Politikaları

Üretim Ekonomisine Geçiş

Ön Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

Ön başvuru formunu istenen diğer belgelerle birlikte hlo@rc.bau.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Bilgi İçin: 0 212 381 57 28

Bu içerik 21/10/2019 tarihinde güncellenmiştir.

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER