Animasyon Sevenler ANİM.İST'te Buluştu

BAU İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından 2.si düzenlenen Animist festivali bir kez daha animasyon ve çizgi film sektöründe dünyaca tanınan isimlerle animasyonla ilgilenen gençleri bir araya getirdi.

14 - 16 Mart 2019 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi IDEA binasında gerçekleşen İstanbul'un animasyon festivali ANİMİST’te Türkiye’nin karikatür duayeni, ödüllü animasyon film Sansür’ün yönetmeni ve bu seneki afişimizin çizeri Tan Oral; Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens gibi yapımlarda baş animatör ya da süpervizör olarak çalışmış ve bu sene görsel efekt alanında Oscar adayı Christopher Robin filminin VFX süpervizörü, Framestore’dan Arslan Elver ile Comic-Con Eisner ödüllü çizgi romancı Rutu Modan usta konuşmalarıyla yer aldı.

Ayrıca Güney Kore’den Prof. Lee Namkook ile Optik Oyuncaklar Atölyesi, Tunç Turbo Dindaş ile Graffiti Atölyesi ve Fırat Alpaydın ve Sercan Muhlacı ile AR atölyesi gerçekletirildi.

Yerli animasyon alanında hasılat rekoruna imza atan Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası yönetmeni İsmail Fidan söyleşisi ardından izleyici ile buluşurken, İsrail’in en köklü sinema okulu Bazelel ve Güney Kore Hongik Üniversitesi’nden öğrenci animasyon filmleri gösterimi gerçekleşti.

Festival aynı zamanda “Sınır Tanımayan Animasyon Üniversiteler ve Sektör Kolokyumu” vasıtasıyla Türkiye’de animasyon sektörünün önemli aktörleri ve bu alanda eğitim veren kurumları bir araya getiren özel etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bu içerik 22/03/2019 tarihinde güncellenmiştir.