BAU Mezunu Kadın Girişimciler Ödüllendirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla" Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Girişimci Kadın Ödülleri" üniversitenin Beşiktaş'taki Güney Kampüsü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Merkezi tarafından bu yıl ilki düzenlenen BAU Girişimci Kadın Ödülleri, Bahçeşehir Üniversitesi'nden mezun olarak kendi firmalarını kuran girişimci kadınları bir araya getirdi. BAU mezunu kadın girişimcileri yüreklendirmek ve genç girişimci kız öğrenciler tarafından örnek alınmasını sağlamak için BAU Beşiktaş Güney Kampüsü'nde gerçekleştirilen ödül töreninde BAU mezunu kadın girişimciler başarı hikayelerini gündeme taşıdı. Kadın girişimciliğini teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen törende 19 BAU mezunu kadın girişimci ödüle layık görüldü.

Ulusal ve uluslararası çapta başarılar elde eden BAU mezunu kadın girişimci isimlerinden bazıları şöyle; Lobby Ajans Sahibi Nilüfer Gürtekin Yalçınkaya, Robotik, Havacılık ve Savunma Sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren UP Robotics şirket sahibi Hayriye Cansu Paksoy, GlobalB Hukuk firması sahibi Sima Baktaş, Biotech ARGE firma sahibi Kardelen Afrodit Adsal, OMG Medya firması sahibi Elmas Nida Baykal Alkan, dogumfotosu.com'dan Alev Durmuşoğlu Korkmaz ve Hayalimdeki Pasta firması sahibi Nazlı Deniz İskender Gökçe.

"İŞ ARAYAN DEĞİL İŞ ÜRETEN İNSANLAR YETİŞTİRİYORUZ"

Törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın; "Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulduğu günden bugüne vizyoner insanlar yetiştirdiğine dikkat çekerek, "Yetiştirdiğimiz öğrencilerin sisteme iş arayan değil iş üreten insanlar olarak katılmasını istiyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi her zaman mezunlarının yanında olmak ve mezunlarının başarılarıyla övünmek istiyor. Bu bizim için çok önemli. Bize sizin başarınızın sırrı nedir diye soruyorlar. Cevap şu; bizim çalışanlarımızın yüzde 52'si kadın. Bizim başarımızın sırrı bu" ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde ayrıca Ekolojik Turizm girişimcisi olan Güney Köy kurucusu Fatma Altun'a doğayı koruma üzerine yapmış olduğu çalışmalarından dolayı özel ödül verildi. Türkiye'de ve dünyada kadın girişimciliğini ödüllendirip sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamak ve özendirilmesinde etkin rol almak amacıyla düzenlenen ödül töreninde girişimciliğini paylaşan dört BAU öğrencisi de ödüllendirildi.

Ödül alan BAU mezunu kadın girişimciler şöyle:

• Butik Pastacılık Şirketine Hayalimdeki Pasta adını veren Deniz İskender Gökçe
  • Kendi UP Robotics firmasını kurup Tübitak’tan destek alan Hayriye Cansu Paksoy
  • Kabına sığmayıp uluslararsı sulara yelken açan Uluslararası Tekne Gezileri organizasyon fiması sahibi Sedef Gaygusuzoğlu,
  • Girşimci Kadın ödülü alan Osmanlı takıları tasarlayan ve uygulayan firma sahibi Meri Taksi Deveciyan,
  • AB projelerinde ödül alan Hukuk firması sahibi Sima Baktaş,
  • Sosyal Tasarım ve Dekorasyon konusunda projeler üreten ve uygulayan firma sahibi Damla Sümengen,
  • Yaşadığı sağlık sorunlarını krizden fırsata  çevirip dikkat ve algılama merkezi kuran Özge Karakuş,
  • Soğuk Pres ve Doğal Yağlar firması kurup uluslararsı pazarlarda yer alan Nesrin Kısacık Söğütlü,
  • BAU nun ilk mezunlarından öğrencilik yıllarında da aktif bir girişimci olan projelerimizde yer alan Arya Kadın girişimcilik ödülü sahibi  Lobby Ajans Sahibi Nilüfer Gültekin
  • BAU İletişim Tasarımından mezun olup yapan ve doğum fotoğrafları çekerek profesyonel fotoğrafçılık alanında çok başarılı işlere imza atan Alev Durmuşoğlu
  • Beslenme ve diyet danışmanlık merkezi açmış olan Alara Yeşilbaş
  • Yüksek Lisans eğitiminin ardından kendi marka danışmanlık firmasını açmış olan Arife Büyükyazı
  • Uzun ve Legal Hukuk Bürosu sahibi Duygu Yenidoğan Uzun
  • Ecce Sepeti adı altında internet üzerinden satış yapan ve parti evi sahibi Ece Isparta
  • OMG Medya ajansı kurucu ortağı İletişim Fakültesi mezunu Elmas Nida Baykal Alkan
  • Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve e-günlüğüm blog yazarı Hilal Meriç Bor
  • 3B Çocuk Akademisi kurucusu Hüma Çobanoğlu
  • MYO eğitiminin ardından lisansını tamamlayarak kendi kişisel gelişim merkezini açan Nazlı Ege Dayanır
  • Biotech ARGE firma sahibi Tübitak’tan destek almış olan mezunumuz Kardelen Afrodit Adsal

Bu isimlerin yanı sıra Ekolojik Turizm Girişimcisi Fatma Altun’a da Özel ödül verildi.

Bu içerik 15/03/2018 tarihinde güncellenmiştir.