BAU mezun, çalışan ve öğrencilerine %25 indirim 3.750 TL Kredi kartına 9 taksit veya nakit ödeme.
Eğitim İçeriği;
Sıcak Cam Üfleme Atölyeleri 4 kişi için açılır ve toplamda 2 saat sürer.
Potada eriyik halde bulunan camın ‘’pipo’’ olarak tabir edilen uzun metal çubukların ucuna alınıp üflenmesi yoluyla şekillendirme işlemidir.
Katılımcılar her atölyede farklı formlarda cam üflerler. 16 saatlik atölye sonunda katılımcılar sıcak cam atölyesinin işleyişini, üretim kurallarını, sıcak cam üfleme tekniklerini öğrenir ve deneyimlerler.
Sıcak cam üflemek zor ve çok efor gerektiren bir deneyim değildir. Bütün atölyeler Tülin Akgül ve asistanlarının denetiminde gerçekleşir. 16 saatlik atölye sonunda katılımcılar cam ile mistik bir deneyim yaşarken, her geçen saatte yetkinliklerini arttırırlar. Sıcak cam üfleme, kişileri yüksek konsantrasyonla üretime odaklar ve meditatif etkisiyle bu aşamaları eşsiz bir deneyime dönüştürür.
Atölye Aşamaları;
Katılımcılar öncelikle atölye kuralları konusunda bilgilendirilir. Kullanılan yardımcı aletler ve atölye ekipmanları tanıtılır. İlk üretimin bütün detaylarıyla açıklandığı bir gösteri izlerler. Ardından gösterisi yapılan ürünü sırayla üflerler. Üflenen her ürün bir sonraki atölyede katılımcıya teslim edilir. Her atölye bilgilendirme, gösteri ve üretim süreci şeklinde devam eder. Üflenen formlar her hafta gelişen yetkinlikle biraz daha zorlaşır.
2. ALEVLE ŞEKİLLENDİRME
BAU mezun, çalışan ve öğrencilerine %25 indirim 1.875 TL Kredi kartına 9 taksit veya nakit ödeme.
Eğitim İçeriği;
Masa üstü alevle şekillendirme de denilen bu tekniklerde şalomeden çıkan, oksijen ve propan gazlarının karışımından elde edilen ateşi kullanarak çeştli camları eritip, yer çekimini, camı ve ateşi kontrol ederek cama form verme becerisi kazandırılır.
Açık alevle uygulanan iki farklı tekniği 8 saat başlangıç ve 8 saat iler seviye olmak üzere iki aşamada gerçekleşir. , 16 saatlik eğitiminizi iki farklı teknikte başlangıç seviyelerini deneyimleyerek kullanabilir veya 16 saatinizin tamamını bir teknikte daha çok uzmanlaşmak için değerlendirebilirsiniz.
Açık alev atölye çalışması için gerekli olan bütün ekipman Atölyede tarafımızdan sağlanacaktır.
Her ders yaptığınız ürünler günün sonunda sizlerin olacak.
Atölye aşamaları;
İlk dört ders ateşle tanışma ve kontrol etmeyi öğrenme ve geliştirme için programlanmıştır, derslerin devamında öğrenilen her bilgi bir sonraki derste üstüne ekleyerek geliştirilecek bir basamak olacaktır.
İlk 8 saat cama şekil verme becerisi kazandırılır. Sonraki 8 saatte ise üfleme
3. CAM HEYKEL ATÖLYESİ -1-
BAU mezun, çalışan ve öğrencilerine %25 indirim 1.875 TL Kredi kartına 9 taksit veya nakit ödeme.
Eğitim İçeriği;
Cam heykel atölyelerinin birinci adımı olan bu atölyede, fırında açık kalıp yöntemiyle cam obje üretimi deneyimlenir. Katılımcılar Hem cam heykel üretimine bir başlangıc adımı atarlar; hem de camdan rölyef etkili ürün üretme aşamalarını uygularlar. Kendi modelledikleri bir formun kalıbını alıp, içine kristal cam doldurarak fırınlarlar.
Atölye aşamaları;
Katılımcılar öncelikle atölye kuralları konusunda bilgilendirilir. Kullanılan yardımcı aletler ve atölye ekipmanları tanıtılır. çalışacakları teknik hakkında detaylıca bilgilendirilirler.
Bu atölyenin ilk aşaması çamur modellemedir. Çamurdan modelaj aletleri yardımıyla kalın bir rölyef oluştururlar. İkinci hafta modellerinin fırına uygun birer kalıbını alırlar. Bu kalıp 3. hafta fırına koyulma hazır hale getirilir ve içine Çek kristalleri yerleştirilerek fırına konulur. Atölyenin son haftası fırın programına göre belirlenir, ürünler fırından çıktıktan sonra temizlenmesi ve gerekiyorsa son bitirimleri yapılır. Atölye sonunda katılımcılar açık kalıp yönteminin bütün inceliklerini öğrenmiş, deneyimlemiş ve kristal bir cam rölyef ürüne sahip olmuş olurlar.
Not: Bu atölyenin son haftası, kalıpların fırında uzun zamana ihtiyacı olmaları nedeniyle Glasst.’ın atölye programına bağlı olarak tarihte değişiklik gösterebilir.
4. CAM HEYKEL ATÖLYESİ -2-
Eğitim İçeriği;
Cam heykel atölyelerinin ikinci adımı olan bu atölyede, fırında kayıp mum tekniği ile cam obje üretimi deneyimlenir. Bu atölyede katılımcıların Cam Heykel Atölyesi I’e katılmış olmaları beklenir. 5 haftalık süre içerisinde katılımcılar, çamurdan modelledileri heykeli cama dönüştürürler.
Atölye aşamaları;
Katılımcılar üretim yapacakları teknik konusunda detaylıca bilgilendirilirler.
Bu atölyenin ilk aşaması çamur modellemedir. Çamurdan modelaj aletleri yardımıyla birer heykel yaparlar. İkinci hafta modellerini silikonla kaplarlar. Üçüncü hafta silikon kalıplarına mum dökerler. Dördüncü hafta mum model silikon kalıplar çıkartılır ve fırına dayanıklı kalıp malzemelesi ile kaplanır. 5. Hafta kalıplar temizlenir ve içlerine cam doldurularak fırına konulur. 6. hafta heykeller fırından çıkarılır ve temizlenir. Atölyenin sonunda katılımcılar kendi elleriyle çamurdan modelledikleri formlarını Çek kristalinden birer cam heykele dönüştürürler.
Not: Bu atölyenin son haftası, kalıpların fırında uzun zamana ihtiyacı olmaları nedeniyle Glasst.’ın atölye programına bağlı olarak tarihte değişiklik gösterebilir.
5. CAM ALTI RESİM ATÖLYESİ
BAU mezun, çalışan ve öğrencilerine %25 indirim 2.250 TL Kredi kartına 9 taksit veya nakit ödeme.
Eğitim İçeriği:
Dini yapı vitraylarında çok uzun zamandır uygulanan bu teknik, bu atölyede çağdaş biçimiyle bütün aşamalarıyla uygulanır. Atölyenin ilk günü bu tekniğin ülkemizdeki en yetkin uygulayıcısı Prof. Mustafa Ağateki’in yöneteceği bir çalıştayla başlar. Ağatekin tekniğin özelliklerini detaylıca anlatacağı sunumun ardından katılımcılar için bir uygulama yapar. Atölyenin ikinci gününden itibaren çalışmalar Tülin Yiğit Akgül önderliğinde sürdürülür. Katılımcılar, bu eski ama sırları az bilinen tekniği uygulayarak birer cam altı resim yaparlar.
Atölye aşamaları;
İlk gün Ağatekin çalıştayıyla başlar. Bu çalıştayda katılımcılar hem tekniği en yetkin sanatçısından detaylıca öğrenirler hem de kendi üretimleri için hazırlık yaparlar. Cam altı boyama tekniğinde uygumala, plaka cam üzerine boyanan her renk katmanının birer birer pişirilmesi esasına dayanır, bu yüzden her hafta üretimin ardından bir fırınlama aşaması vardır. 5. Hafta sonunda elde edilen cam plaka, yüzyıllara meydan okuyacak birer eser olarak sonuç verir.
6. EMAYE ATÖLYESİ
BAU mezun, çalışan ve öğrencilerine %25 indirim 2.250 TL Kredi kartına 9 taksit veya nakit ödeme.
Eğitim İçeriği;
Emaye, mine olarak da adlandırılan, ince metal malzemelerin, metal oksitlerle renklendirilmiş frit tozlarıyla ısıl işlemle kaplanmasıdır. Bu topraklarda özellikle Bizans döneminde oldukça ilerlemiş olmasına rağmen günümüzde artistik uygulaması son derece ender görülmektedir. Katılımcılar emaye atölyesinde, bu güzel ve oldukça eski sanat hakkında bilgi edinip, birbirinden farklı tekniklerde uygulamalar yaparlar. Emaye çok hızlı sonuç alınan ve keyifli bir üretimdir.
Atölye Aşamaları;
Artistik emaye uygulaması, iki aşamada yapılır. Bunlardan biri metal plakaya form vermek ve onu emayeye uygun bir zemin haline getirmek; diğeri de yüzeyi emaye tozlarıyla kaplamaktır. Bu yüzden katılımcılar emaye sanatı ve teknikleri hakkında bilgilendirildikten sonra kullanacakları formları bakır plakalardan hazırlarlar. Öncelikle basit tekniklerle başlanılan atölye, her aşamada biraz daha zorlaşan teknik ve formlarla devam eder. 5. Haftanın sonunda 5 ayrı teknik ve formda üretim eld edilmiş olur. Her emaye ürün, pişirim aşaması çok hızlı olduğundan gün sonunda katılımcıya teslim edilir.