SİZE ULAŞALIM

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz.

Başvuru Koşulları

T.C. Vatandaşı Öğrenci Adayları İçin

Kriterler

Etki %

Açıklamalar

Mezuniyet Not Ortalaması

%25

Lisans mezuniyet ortalaması, programa başvuru puanının %25’ini oluşturmaktadır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)

%50

Herhangi bir ALES puan türünde en az 55 veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği verilmiş sınavlardan eşdeğer puan alınmış olması gerekmektedir.

Bununla birlikte, programa başvurularda, adayların bu tabloda sözü geçen kriterlere göre başarı sıralaması söz konusu olduğunda ALES puanı %50 ağırlığa sahiptir. ALES puanı olmayanlar için başvuru puanı hesaplamasında ALES puanı 55 olarak alınır.

Bilimsel Değerlendirme Sınavı

%25

Yazılı Sınav veya Mülakat

For International Students

Criteria

Effect%

Explanations

Grade Point Average (GPA)

50%

Bachelor’s degree graduation grade-point average (GPA) will make up 50% of the admission score.

Foreign Language (Turkish)

50%

Applicants who apply for English programs need to have a minimum score of 85 in YDS (in English) or in Bahçeşehir University Proficiency Exam; or an equivalent score in any other exam whose equivalency is recognized by the Council of Higher Education.

Bu içerik 01/06/2017 tarihinde güncellenmiştir.50