SİZE ULAŞALIM

* Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Alma ve Çözüm Merkezi tarafından aranıp bilgilendirileceksiniz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık YL - Başvuru ve Kabul Koşulları

T.C. Vatandaşı Öğrenci Adayları İçin

*Bu programa ilk başvuru koşulu, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Psikoloji Lisans programlarından mezun olmaktır.

Türkçe Program için:

Kriter

Etki%

Açıklamalar

Mezuniyet alanı ve not Ortalaması

%15

• Belirtilen 4 yıllık lisans programından mezun olması: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji Bölümü

• Mezuniyet not ortalamasının %15’ i alınır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)

%50

• Tezli Yüksek Lisans başvurularında ilgili ALES puan türünde en az 60 veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği verilmiş sınavlardan eşdeğer puan alınmış olması gerekmektedir.

Bilimsel Değerlendirme Sınavı

%35

• Yazılı Sınav ve Mülakat

For International Candidates

Kriter

Etki%

Açıklamalar

Mezuniyet alanı ve not Ortalaması

%10

• Mezuniyet not ortalamasının %10’ u alınır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)

%50

Yabancı Dil (İngilizce)

%15