HABERLER

BAU ve Zorlu PSM iş birliğiyle “PSM Akademi Sahne Teknisyenliği Programı” başlıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Zorlu PSM, başta tiyatro, bale, opera, dans ve müzik olmak üzere tüm sahne sanatlarının gizli kahramanları olan sahne teknisyenleri eğitimi için iş birliği yaptı.

Sektör Kampüste Programı’yla Kariyerine Bir Adım Önde Başla!

Sen de üniversitende açılan “MTH” kodlu Sektör Kampüste derslerini seç, güncel ve sahadan içeriklerle zengin bir eğitim al. Sektörün profesyonelleriyle tanışarak staj ve iş olanakları yakala, kariyerine bir adım önde başla. CV’inle fark yarat.

Yazılım Yetenek ve İstihdam Merkezi Eğitim Programı Başvuruları Başladı!

Bahçeşehir Üniversitesi - Wissen Akademie iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle kurulan Yazılım Yetenek Eğitim ve İstihdam Merkezi başvuruları başladı.

Yapı Kredi, CIFAL Istanbul, UNITAR ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde geliştirilen Teknolojide Fırsat Eşitliği programının başvuruları açıldı!

18-27 yaş arasındaki 80.000 kadına yönelik bir teknoloji eğitim programı, yazılım geliştirmeden siber güvenliğe kadar 14 farklı ders içeriyor. Programı tamamlayan katılımcılar, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü akreditasyonlu ve E-Devlet onaylı sertifika elde ediyorlar.

Sınıf Bazlı Ders Kayıt Sistemi Açılış Tarihleri Hakkında Bilgilendirme

2023-2024 Bahar Yarıyılı ders seçim dönemi sınıf bazlı tarihleri için tıklayınız.

Prof. Dr. Serdar Durdağı, 2023 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülünü Aldı!

Prof. Dr. Serdar Durdağı, 2023 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülü’ne Sağlık ve Yaşam Bilimleri Kategorisinde layık görüldü. Değerli Hocamızı Tebrik Ediyoruz.

Üniversite Rektörlerinden Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tahey'in Şehit Edilmesiyle İlgili Kınama Mesajı

Bizler Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin Rektörleri olarak; 24 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren ateşkes ve esir takası anlaşmasından sonra, acımasız, vahşi, insanlık dışı saldırılarına tekrar başlayan İsrail'in, dünyanın gözü önünde sürdürdüğü büyük soykırımı kınıyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi 25’inci Yaşını Kutluyor

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 25. Yıl Ödül Töreni ve doktora mezuniyet töreni düzenledi. Etkinlikte araştırmalar ve uluslararası yayınları ile bilime katkıda bulunan akademisyenler ödüllendirildi. Doktorasını tamamlayan mezunlar belgelerini, BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu’ndan aldı.

BAU’dan Cumhuriyetin 100. Yılında Bilime Büyük Katkı

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü Bahçeşehir Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı. Törende, geleceğimize ışık tutacak bilim insanları yetiştirmenin hedeflendiği 100 Doktora Bursu Projesi kapsamında 100 doktora öğrencisine kabul ve burs belgeleri takdim edildi.

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU VE TÜM ÜNİVERSİTELER TARAFINDAN YAYIMLANAN ORTAK BİLDİRİ

İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim 2023 günü Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınıyoruz

Kamuoyuna Duyuru

17 Ekim akşamı İsrail tarafından, Filistin Gazze’de Al-Ahli Hastanesi’ni ve sivil halkı doğrudan hedef alan bu vahim saldırıda yüzlerce masum Filistinli’nin katledilmesi bir insanlık suçudur. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve yıllardır süre gelen insanlık dramının soykırım boyutuna ulaşmasından büyük acı ve utanç duyuyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi ailesinin ayrılmaz bir parçası olan Filistinli öğrencilerimizin ve yakınlarının acılarını derinden paylaşıyor, tüm insanlığı acilen şiddete karşı taraf olmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İstanbul Beşiktaş’ta hizmete açıldı. Akademik uzman kadro, son teknoloji cihazlar, yapay zeka ve dijital hekimlik uygulamalarıyla teşhis ve tedavinin gerçekleştirileceği hastane, sağlık turizmine de önemli katkı yapacak.

BAU 2023 - 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Bahçeşehir Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı, üniversitede düzenlenen törenle açıldı. Üniversitede geleneksel hale gelen “ilk açılış dersini” ise Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Basa verdi.

DGS Ek Yerleştirme Kayıtları Hakkında Bilgilendirme

2023 - 2024 Akademik Dönemi'nde Bahçeşehir Üniversitesi'nde DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre yerleştirilen ve öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz, hoşgeldiniz. BAU Ailesi'ne katılan tüm yeni öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı bir eğitim öğretim hayatı dileriz.

BAU Konservatuvar 2023-2024 Özel Yetenek Ek Kontenjan Sınav Sonuçları Açıklandı.

2023 - 2024 Özel Yetenek Ek Kontenjan Sınav Sonuçları ve Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

DGS Kayıtları Hakkında Bilgilendirme

2023 - 2024 Akademik Dönemi'nde Bahçeşehir Üniversitesi'nde DGS ile yerleşen ve öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz, hoşgeldiniz. BAU Ailesi'ne katılan tüm yeni öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı bir eğitim öğretim hayatı dileriz.

Netflix & BAU Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi Kabul Alan Öğrenciler Hakkında

Netflix & BAU Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi Kabul Alan Öğrenci listesi açıklandı, detaylar için tıklayınız.

2023 YKS Ek Yerleştirme İşlemleri Hakkında

2023 Ek Yerleştirme Puan ve Kontenjanlar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.