ÇOCUK EĞİTİMİNDE AİLENİN ROLÜ
İyi yetişen gençler ve çocuklar sadece kendilerine değil ailelerine, çevrelerine ve uluslarına da fayda sağlarlar. Bu konferansta, akademik, sosyal ve duygusal olarak iyi gelişimsel sonuçlar elde etmek için ebeveynlerin ne yapması gerektiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir çocuk gelişimi perspektifi aktarılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
02 Nisan 2010
14.30-16.30
İYİ BİR GENÇ NASIL YETİŞTİRİLİR?
Modern hayatın paradokslarından biri de bir çok duygusal ve sosyal sorunun ergenlikte başlayıp uzun vadeli sonuçlara sebep olmasıdır: yeme bozukluğu, depresyon, kendini zarar verme, madde bağımlılığı vs. Ergenlik çağındaki çocukların deneyim kazanmasını nasıl sağlarız? Onlara kendi ayakları üstünde durmalarını sağlayacak şekilde nasıl destek oluruz? Bu konferansa Ergenlik çağındaki çocukların gelişimsel ihtiyaçları ve bunların karşılanmasında toplumun rolü üzerine teori ve araştırmalar konu olacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
9 Nisan 2010
14.30-16.30
ÇOCUK GELİŞİMİ KURAMLARI: DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI
Çocuk gelişimi başlığında akademik çalışmalar 1800’lerin ortasında başladı. Bu dönem ilk kez çocukların ve ergenlerin bilimsel araştırmaya değer olduğunun düşünüldüğü bir dönemdir. Fakat çocuklara ve ergenler hakkında düşünüş biçimi zaman içerisinde büyük değişikliklere uğradı. Peki bir yol katedildi mi? Bu konferansta 150 yıllık çocuk gelişimi araştırmaları eleştirel bir gözle masaya yatırılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Fazıl Say Salonu
12 Nisan 2010
14.30-16.30
BİR EDİTÖRÜN GÖZÜNDEN AKADEMİK YAYIN YAPMANIN SIRLARI: SOSYAL BİLİMCİLER İÇİN ÖNERİLER
Bir eleştirmen ve akademik dergi ve kitap editörü olarak, bir çok iyi projenin hak ettiği noktaya gelmediğine tanık oldum. Bunların bazıları teorik ve yöntemsel kusurlar yüzünden reddedilirken, aslında sağlam bilimsel temelleri olan diğerleri de tarz ve sunumdaki sorunlar yüzünden reddediliyor. Nerede yayın yapmalısınız? Başarılı bir metin nasıl yazılır?
Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Fazıl Say Salonu
19 Nisan 2010
14.30-16.30
Prof. Dr. Cynthia Garcia Coll
Brown Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde “Robinson ve Barstow Profesörü” ve aynı zamanda eğitim, psikoloji ve pediatri profesörü ünvanına sahip olan Cynthia Garcia Coll, Psikoloji Bölümü'nün misafiri olarak bulunduğu üniversitemizde çeşitli konularda seminerler verecektir. 2, 9, 12 ve 19 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak olan bu seminerler tüm ilgilenlere açık olacaktır.
Altı yıldır gelişim psikolojisi alanının en saygın dergilerinden Developmental Psychology (Gelişim Psikolojisi) isimli bilimsel derginin editörlüğünü yürütmekte olan Prof. Garcia Coll'un uzmanlık alanları sosyo-kültürel etkenlerin gelişim üzerindeki rolü, yüksek risk taşıyan topluluklar, azınlık gruplarında bebek gelişimi ve anne-bebek etkileşimidir. Irk ve etnik kökenlerin çocuk gelişimi üzerindeki etkisini araştırmakta olan Prof. Garcia Coll'un özellikle ilgilendiği konular arasında kültür, yeni bir çevreye uyum sağlama ve baskının değişik kaynakları (örn. fakirlik, ırkçılık, ayrımcılık, vs.) bulunmaktadır.