Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’de eğitim anlayışına getirdiği yenilikler ile öğrencilerini henüz okul sıralarında iken geleceğe hazırlıyor. BAU öğrencileri yurtdışı kampüslerinde eğitim alıyor, CO-OP Eğitim Modeli ile geleceğini şekillendirecek stajlara dahil oluyor, uzmanlık eğitimlerine katılıyor, birbirinden önemli sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Ayrıca lisans seviyesinin dördüncü sınıfında başlayabildiği yüksek lisans eğitimi ile BAU öğrencileri, iş hayatına rakiplerinden bir adım önde başlıyor. BAU Plus sistemi ile tüm bu olanaklardan faydalanan öğrenciler, mezun olduklarında üniversite tarafından hazırlanan özel BAU Plus CV’si ile kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor.
Üniversite hayatları boyunca BAU’nun yurt dışında bulunan kampüslerinde eğitim alma, uzmanlık programları, staj ve sosyal gelişim olanaklarından faydalanan öğrencilerin tüm bu gelişimleri, mezun olduklarında diploma ile birlikte verilecek CV’ye işleniyor ve öğrenciler iş dünyasına rakiplerinden bir adım önde başlıyor.
BAU GLOBAL
3 Kıtada, 7 ülkede, 4 üniversite, 2 dil okulu ve 5 kampüsü ile uluslararası bir eğitim kurumu olan BAU Global ile öğrenciler, bu merkezlerde eğitimlerini alarak gerçek bir uluslararası deneyim kazanırken, BAU Plus ile CV’lerine +’lar katıyor.
“İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi” olan BAU, sunduğu yurtdışı eğitim olanaklarıyla öğrencilerine birer “dünya vatandaşı” olma imkânı sağlıyor. BAU öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji üssü Silikon Vadisi, başkent Washington D.C.’de, Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da, Almanya’nın başkenti Berlin’de, İtalya’nın mimari ve sanat merkezi Roma’da, dünyanın yeni ticaret merkezi Hong Kong’da ve Batum’da yer alan merkezlerde eğitim alarak uluslararası deneyim kazanıyor.
CO-OP - “KAMPÜSÜM İŞYERİM”
Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçirililen CO-OP Eğitim Modeli ile BAU öğrencileri henüz üniversite sıralarında iken gerçek bir iş deneyimi yaşama fırsatı yakalıyor. BAU’nun yerli ve yabancı bini aşkın şirketle yaptığı işbirliği sayesinde öğrenciler yaz aylarında tam zamanlı; kış aylarında ise yarı zamanlı çalışarak mesleki deneyim ediniyor. Staj ve anlaşmalı şirketlerin kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda açtığı Markalı Dersler’den başarı ile ayrılan öğrenciler BAU Plus CV’leri’ne bir + daha ekliyor.
CO-OP Eğitim Modeli’nin en özgün ve en yenilikçi kavramı ise ‘Markalı Dersler’. Markalı ders, şirketlerin kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda nitelikli işgücü yetiştirmek adına Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları derslere verilen isim. Şirketler uygulamaya dönük bu derslerin içeriklerini sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlıyor ve derslere sektör temsilcileri giriyor. Öğrenciler markalı dersleri seçerek bire bir sektör temsilcileri ve şirket yöneticileriyle ders yapma olanağına sahip oluyor. Dersin sonunda başarılı olan öğrencilere ilgili şirketin imzasının da yer aldığı bir sertifika veriliyor.
CO-OP Eğitim Modeli’yle eğitim ve çalışma hayatını birleştiren BAU, bugüne kadar 3 bine yakın öğrencisine CO-OP deneyimi yaşama şansı sağladı.
İşte Markalı Derslerden bazıları;
1. Mercedes Benz “Materials and Distribution Management”
2. IBM “Business Solutions Using e-business Technologies”
3. Microsoft “Developing Web Applications Using Microsoft Silverlight”
4. Alametifarika “Future Brand Management”
5. Dolby Digital “Sound Technology Innovation”
6. FOX TV “Media Strategy & Implementation”
7. CRM Akademi “Customer Relationship Management with Microsoft Dynamics”
8. Samsung “Developing Applications for Android Devices”
9. Turkcell “Investor Relations Strategies & Implementation”
10. Turkcell “Investor Relations Strategies & Implementation”
BAUSEM
Öğrencilerin üniversitede aldığı eğitimin yanı sıra kendilerini geliştirmek istedikleri diğer alanlar ile ilgili birçok konuda uzmanlık eğitimi veren Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ile BAU öğrencileri rakiplerinden her zaman bir adım daha önde. Akademik bilginin yanı sıra, farklı sektörlerden profesyoneller ve uygulayıcıların da yer aldığı eğitimler ile öğrenciler üniversiteden mezun olduklarında BAU Plus CV’lerine bir + daha koyuyor.
BAUSEM ile BAU öğrencileri, Viral Marketing for Start-ups, Blogger Okulu, Dijital Medya Planlama ve Satın Alma, Senaryo Yazarlığı Okulu, Sinemada ve Televizyonda Görüntü ve Ses Analizi, Aile Danışmanlığı, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı, TOEFL IBT Sınavı Hazırlık Kursu, IELTS Sınavı Hazırlık Kursu, Müşteri İlişkileri Yöneticiliği, İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlığı Sertifika Programı, Business Communications, Kurumsal İletişim ve Marka İletişimi Yönetimi, Kameraönü Oyunculuk, Spor Hukuku gibi daha birçok program ile uzmanlaşmak istedikleri mesleğe bir adım daha yaklaşıyor.
SOSYAL GELİŞİM
İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi sloganıyla eğitim hayatını sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi, her yıl birçok farklı alanda düzenlediği etkinliklerden, eğitim ve seminerlere, bünyesinde bulunan ögrenci kulüplerinden sosyal sorumluluk projeleri ve sanat faaliyetlerine kadar öğrencilerinin sosyal yaşamlarına + değerler katıyor. BAU bünyesinde gerçekleştirilen bu çalışmalara katılan öğrenciler eğitim hayatlarının yanı sıra sosyal yaşam adına önemli tecrübeler kazanıyor.
YÜKSEK LİSANS
Global bir eğitim ağına sahip olan BAU’da öğrenciler yüksek lisans eğitimlerini dilerse İstanbul’da diledikleri takdirde ise BAU Global’in yurtdışında yer alan merkezlerinde yapabiliyor. BAU öğrencileri kredi ortalamalarını sağladıkları takdirde lisans düzeyinin dördüncü sınıfında yüksek lisans eğitimlerine başlayabiliyor. Bu önemli + ile öğrenciler kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanıyor.
BAU PLUS CV
BAU PLUS CV, öğrencinin üniversitedeki ilk gününden itibaren mezuniyete kadar olan süreçte gelişimini ve ona kattığı artıları gösteriyor. Öğrenciler iş dünyasına adım atarken aldığı eğitim, iş deneyimi, katıldığı seminer ve sosyal sorumluluk projeleri sayesinde kariyerine ne kadar hazır olduğu bu belgeyle gösteriliyor.
BAU First Plus
Aday öğrencilerin entegre olacağı BAU First Plus ile öğrenciler, ilgilendiği konular ile ilgili derslere katılım sağlayabilir, kütüphane imkanından faydalanabilir, etkinliklerden haberdar olup bu etkinlere katılabilir, üniversite ve bölümler hakkında bilgi almak istediğinde soruları yöneltebilir ve yaz aylarında yapılacak olan BAU First Academy ile hayatına +’lar katabilir.
BAU First Academy
Yaz aylarında yapılacak olan programın hedef kitlesi lise son sınıf öğrencileri.
Ögrencilerin henüz lisedeyken üniversite derslerini almaları ve kampüs hayatını deneyimlemelerini amaçlayan sistem ile sanattan ekonomiye, fen bilimlerinden dil eğitimine kadar birçok dersin verileceği programın sonunda ögrencilere sertifika veriliyor.