Bu sene İstanbul’da 2. ‘si düzenlenen Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı uluslararası önemli katılımcılara ev sahipliği yaptı. Türkiye’den mezun olmuş yabancı hekim ve diğer sağlık meslek mensuplarının Türkiye için birer gönüllü sağlık elçisi olacağı düşüncesiyle bir ana tema etrafında toplanan kurultaya, yurt dışından katılımcıların ilgisi yüksekti. Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr.Akın Akakın da kurultayda konuşma yaptı
3 – 7 Aralık tarihlerinde Polat Renaissance Otel’de TÜMSİAD tarafından gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanlığı’nın desteklediği kurultayda bu yıl, “Sağlık Alanında Ortak Politika ve Strateji Geliştirme’’ konu başlığı ön plana çıktı. Önemli devlet erkanından katılan misafirlerin dışında, yurt dışından gelen sağlık bakanları ve kurultaya ilgi gösteren Türkiye’den mezun doktorların katılımı gerçekleşti.
SAĞLIKTA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM
Türkiye'nin sağlıkta son 12 yılda çok önemli bir dönüşüm ve değişimi başardığına işaret eden Müezzinoğlu, "Temel felsefesi, insanına hak ettiği sağlık hizmetini verebilmektir. Onun için sağlığa hakkaniyetli ulaşımın önündeki bütün engelleri kaldırma anlayışıyla 77 milyon insanımızın sağlığa ulaşımının önünde hiçbir engel bırakmadık. Dinamik bir yönetim anlayışını her geçen gün genişletiyoruz ve dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmetini büyük oranda başardık. Hedefimiz daha iyi noktalara gidebilmek" diye konuştu.
Müezzinoğlu, Türkiye'nin, 2018 yılı sonuna gelindiğinde 90-95 bin yatak kapasiteli, son derece ileri teknolojiyle yapılmış binalar, ileri tıbbi teknolojiyle donatılmış hastaneleriyle dünyada öne çıkacağını ifade etti.
Şu anda dünyada sağlıktaki bütün fiziki mekanlarını ve tıbbi donanımlarının yüzde 75-80'ini sıfırdan yenileyen başka ülke olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Derdimiz, insana ve insanlığa sağlık alanında, en çok ihtiyacı olan alanda dünyaya örnek olabilen bir sağlık hizmetini sunabilmek" dedi.
30.000'İ AŞAN CERRAHİ TECRÜBE
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de katılımı gerçekleşen kurultayda Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın,
‘’ Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin - Omurga Cerrahisi Anabilim Dalı olarak, nöroşirürji alanında sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen ve öncülük yapan departmanlarından birini oluşturduğumuza inanmaktayız. Oluşturduğumuz beyin - omurga cerrahisi sisteminin ilk özelliği 30.000 aşan cerrahi tecrübemiz, 2. özelliği yarının hastalarına hizmet veren laboratuvarlarımız ve bu laboratuvarlarda üretilen bilimsel yayınlar ve patentler, 3.’sü ise sağlam temellere dayalı asistan ve doktora eğitim programlarımızdır.
BAU Nöroşirürji ailesi olarak son teknolojik donanıma sahip ameliyathanelerimizde yılda ortalama 800 omurga ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Bölümümüze ait laboratuvarlarda yapılan beyin ve omurga konulu araştırmalar birçok uluslararası toplantılarda sunulmuş, birçok bilimsel dergilerde yayınlanmış, hastaların yaşamına yön verecek ve yeni tedaviler geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır.
Teknolojinin beyin cerrahisiyle birleştiği bir yer olan fonksiyonel cerrahi bölümünde hastalarımıza streotaktik biyopsi, epilepsi cerrahisi ve hareket bozuklukları tedavisi yapmaktayız. Yapmış olduğumuz makaleler, araştırmalar ve doktorlarımıza verdiğimiz eğitim sayesinde center of excellence yani ‘mükemmeliyet merkezi’ ödülünü almış bir bölümüz.
Yüksek teknolojik cihazlar ile sağladığımız alt yapımızla ameliyatlarımızı sürdürmekteyiz. Ameliyathane MR’ı, Nöronavigasyon ve Ultrason cihazlarını rutin şekilde kullanmaktayız. Tıbbın ve bilimin en zirve noktalarından biri olan Gamma Knife Işın Cerrahisi’ni 8000’i aşkın hasta tecrübemizle kullanmaya devam etmekteyiz.
Özellikle söylemek gerekirse BAU Beyin - Omurga Cerrahisi üstün nitelikleriyle sadece ülkemizin saygın kuruluşlarından değil aynı zamanda dünyanın önder araştırma eğitim ve tedavi merkezlerinden biri olma şansını göstermiştir’’ dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu kurultayda BAU Tıp standını ziyaret etti. |
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, düzenlenen kurultay için;"Eğitimlerimizle her geçen gün ülkemize destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Türker‘’Bu sene 2.’si gerçekleşen Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’nın ülkemiz adına son derece önemli ve etkili olduğunu düşünmekteyim. Bugüne kadar Türkiye’de sağlık eğitimi almış, Türkiye’den mezun yabancı doktor sayısı 3.500 kadardır. Ülkemizin sağlık eğitiminde, sağlık turizminde ve her türlü sağlık hizmetinde tercih sıralamasında öncelikler arasında olması gurur verici bir tablodur. Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin - Omurga Cerrahisi alanında dünya standartlarındaki çalışmalarımız ve eğitimlerimizle her geçen gün ülkemize destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.
Kurultay kapsamında ayrıca Afrika, Balkanlar ve Kafkasya bölgesinden uzman doktorlar ve sağlık yöneticileri BAU Health-Sağlık Göztepe Kampüsünü ziyaret ettiler.