Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’de ilk kez bugünle geleceğin, hayatla okulun, üniversiteyle iş dünyasının buluştuğu, 21. yüzyılın eğitim modeli COOP’u uyguluyor. “Kampüsüm İşyerim” anlayışıyla hayata geçirilen COOP eğitim modeli, üniversite ve iş dünyasını gerçek anlamda bir araya getiriyor. BAU öğrencileri henüz üniversite sıralarında iken gerçek bir iş deneyimi yaşama şansını COOP ile yakalıyor. BAU’nun yerli ve yabancı bini aşkın şirketle yaptığı işbirliği sayesinde öğrenciler yaz aylarında tam zamanlı; kış aylarında ise yarı zamanlı çalışarak mesleki deneyim ediniyor. COOP Eğitim Modeli’yle eğitim ve çalışma hayatını birleştiren BAU, bugüne kadar 3 bine yakın öğrencisine COOP deneyimi yaşama şansı sağladı.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği COOP Modeli’nin en özgün ve en yenilikçi kavramı ise ‘Markalı Dersler’. Markalı ders, şirketlerin kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda nitelikli işgücü yetiştirmek adına Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları derslere verilen isim. Şirketler uygulamaya dönük bu derslerin içeriklerini sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlıyor ve derslere sektör temsilcileri giriyor. Öğrenciler markalı dersleri seçerek bire bir sektör temsilcileri ve şirket yöneticileriyle ders yapma olanağına sahip oluyor. Dersin sonunda başarılı olan öğrencilere ilgili şirketin imzasının da yer aldığı bir sertifika veriliyor.
İşte Markalı Derslerden bazıları
1. Ajans Press “Media Monitoring & Coverage Analysis”
2. Alametifarika “Future Brand Management”
3. Alcatel – Lucent “Optical Networks”
4. Anadolu Sigorta “Insurance Management”
5. Bersay İletişim Enstitüsü “Proficiency in Communication”
6. BOYNER Group “Retail Management”
7. Böcek Yapım “Advertising Production and Management”
8. Citibank “Global Investment Products”
9. Denizbank “Banking Practice”
10. FOX TV “Media Strategy & Implementation”
11. Garanti Factoring “Factoring: The World of Receivable Finance”
12. Hürriyet Daily News “News Room”
13. IBM “Service Oriented Architecture”
14. Lidyana “Internet Entrepreneurship”
15. Medyanet “Digital Advertising”
16. Mercedes Benz “Materials and Distribution Management”
17. NTV “TV Formats”
18. TEB “Banking Academy”
19. Türk Telekom “Telecommunication Systems”
20. Turkcell “Mobile Communication & Technologies”
21. Ülker “Strategy & Creativity in Marketing Communication”
22. Virgin Radio “Radio Formats”
Detaylı bilgi için coop.bahcesehir.edu.tr
Gözde Çınar
BAU Enerji Sistemleri Mühendisliği 3. sınıf
Northeastern University, NANO Technology Research Center’da uluslararası CO-OP yaptım. Bence CO-OP Bahçeşehir Üniversitesi’nin en faydalı programlarından biri. Alışılagelmiş staj anlayışından farklı olarak, COOP deneyiminde kesinlikle öğrenciler işin dışında kalmıyor. Gerçek birer şirket çalışanıymışsınız gibi size her şey öğretilmeye çalışılıyor. Yurtdışı CO-OP hem farklı kültürlerle tanışmanıza yardımcı oluyor hem yabancı dilinizin gelişmesini sağlıyor hem de Türkiye’de iş bulma arayışına girdiğinizde size bir adım önde olma fırsatı sunuyor. COOP kaçırılmaması gereken bir BAU ayrıcalığı!
Miray Aksu
Enerji Mühendisliği – Mekatronik Mühendisliği 4. sınıf
Bahçeşehir Üniversitesi COOP programı ile ABB Elektrik Satış Departmanı’nda yaklaşık olarak üç aydır COOPER olarak çalışmaktayım. Çalıştığım süre içinde; çalışanına verdiği değer ve kurumsal yapısının yanında; çalışanlarına sağladığı kariyer olanakları; çalışma alanında kişisel gelişimime ve kariyer hedefime olumlu katkılarda bulundu. İş hayatında köklü bir firmada tecrübe edinmemi sağlayan BAU CO-OP’a teşekkür ederim.
Yusuf Altınsoy
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 4. sınıf
Dijital reklamcılığa dair bir şeyler öğrenmek ve işin mutfağını görmek için başvurduğum CO-OP programında tam zamanlı bir çalışan kadar işlerin ve toplantıların içerisindeyim. Reklamcılık ve dijital medya alanında farkındalık kazandığım ReklamZ şirketinde yoğun mail trafiğinde network’üme birçok yeni insan kattım. Yine üst düzey yöneticilerle iç içeyiz ve kendi plan ve projelerimle alakalı fikirler geliştirmek için pek çok kaynağın içindeyim.