Bahçeşehir Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı, 16 Eylül 2013 Pazartesi günü düzenlenen bir törenle açıldı
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen törenle 2013-2014 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ile üniversitenin idari ve akademik personeli katıldığı törenin açılış konuşmasını BAU Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Elidüzgün yaptı.
Törende, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Eyüce de anıldı.
BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, yaptığı konuşmada Türkiye ve çevresinde yaşanan olaylara değinirken yaşanan tüm sorunların birlikte yaşama kültürüyle, her türlü farklılığa duyulacak saygıyla ve insan aklının bilgece kullanılmasıyla barış içinde çözüleceğine inandığını belirtti.
Eğitimin ülkenin kalkınmasında önemli dinamiklerden birini oluşturduğunu söyleyen Yalçın, Türkiye’de özel öğretim kurumlarının, gelişmiş ülkelerdeki eğitim öğretim imkânlarına bir an önce ulaşması gerektiğini belirtti. Eğitimde rekabetin önemli olduğunu ve kalitenin de ancak bu yolla sağlanacağını da ekledi.
“BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR HIZLA GELİŞİYORUZ”
Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU’nun özellikle son iki yılda baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirtirken, bu başarının sağlanmasında emeği geçen idari ve akademik kadroya teşekkürlerini iletti. Yücel, “Bahçeşehir ailesi ve fakültenin akademik kadrosu olarak öyle bir güven sağlamışız ki üniversite giriş sınavlarının birincisi BAU Tıp Fakültesi’ni tercih etti” dedi.
“YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI 30 BİNLERDE, RAKAM 250 BİNLERE ÇIKARILMALI”
Üniversitenin kurulduğundan bu yana hedeflerinden birçoğunu gerçekleştirdiğini ifade eden Yücel, bunlardan en önemlisinin “uluslararası olmak” olduğunu söyledi. “Şimdi Türkiye’nin uluslararası alanda çalışan en iyi üniversitesiyiz” diyen Yücel, istatistiklere bakıldığında üniversitenin tercih edilme sebeplerinde en üst sırada uluslararası imkanların fazlalığı olduğunu belirtti. Türkiye’deki yabancı öğrenci sayısının yetersiz olduğunu da ekleyen Yücel, “Türkiye, stratejik konumunun önemi nedeniyle uluslararası öğrenci değişim çalışmalarında daha avantajlı. Şuan Türkiye’de okuyan yabancı öğrenci sayısı 30 binlerde. Bu rakam 250 binlere çıkarılmalı” dedi.
Yücel, dünyanın her yerinde, yapılan çalışmalarda adaletsizlik, yolsuzluk, özgür düşüncenin baskı altına alınmaya çalışılması gibi sorunlarla karşılaşıldığını belirtirken önemli olanın özgür düşünce ve çalışma ortamını korumak olduğunu ekledi ve gerekli koruma çalışmalarının yapılması konusunda üzerine düşeni yapacağına dair akademisyenlere söz verdi.