BAU Konservatuvar’da Endonezya Festivali
BAU Konservatuvar, Endonezya Festivali kapsamında özel bir müzik buluşmasına ev sahipliği yaptı. BAU Pera Sahne’de düzenlenen gecede Endonezyalı piyanist Muhammad Iqbal Siddiq, farklı coğrafyalardan bestecilerin eserlerini seslendirdiği solo piyano resitaliyle dinleyicilerle buluştu.
Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ve BAU Konservatuvar Müdürü Dr. İsmet Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başlayan programda, kültürler arası etkileşimde sanatın ve müziğin birleştirici gücü öne çıktı.
BAU Konservatuvar Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hyun Sook Tekin’in özel açılış performansının ardından sahne alan Siddiq, seçkin repertuvarıyla geceye farklı müzik kültürlerinden renkler taşıdı.
Festival, Endonezya ile Türkiye arasındaki kültürel bağları müziğin evrensel diliyle buluşturan anlamlı bir etkinliğe dönüştü.



EN