Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde ve TUSYAD - Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen Temel Artroskopik Motor Beceri Geliştirme Kursu, 13 Şubat 2026 Cuma günü başlamıştır. Spor yaralanmaları ve diz cerrahisi alanında uzmanlaşmak isteyen ortopedi ve travmatoloji hekimlerine yönelik planlanan kursun ilk günü yoğun katılımla gerçekleştirilmektedir.
Program, açılış konuşmaları ve kursun tanıtımı ile başlayıp ardından diz artroskopisi endikasyonları, ameliyathane düzeni ve cerrahi aletler ile dizin artroskopik anatomisi konularında teorik sunumlarla devam etmektedir.
Günün ilerleyen saatlerinde katılımcılar;
- Motor beceri aletleri çalışmaları
- Temel düğüm teknikleri
- Dana dizinde artroskopi uygulamaları
başlıklarında küçük gruplar halinde uygulamalı eğitimlere katılmaktadır. Öğleden sonraki oturumlarda ise menisküs lezyonlarına yaklaşım, kıkırdak defektlerinin artroskopik tedavileri, sinoviyal patolojiler ve diz artroskopisinde komplikasyonlar gibi klinik pratiğe yönelik önemli başlıklar ele alınmaktadır. Deneyimli eğitmenler eşliğinde sürdürülen kurs programı, katılımcıların artroskopik cerrahiye yönelik temel motor becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
Kursun ikinci günü ise artroskopik ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu sunumu ile başlanacak; menisküs, kıkırdak ve ön çapraz bağ yaralanmalarına ilişkin vaka tartışmaları gerçekleştirilecektir. Gün boyunca devam edecek uygulamalı istasyon çalışmaları ile eğitim programı tamamlanacaktır.
