BAU Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde ve Novus Arge tarafından düzenlenen “Injection Anatomy – Full Face – Biyostimülasyon & İplikler: Estetiğin Yeni Ufukları ve Kombine Yaklaşımlar” başlıklı medikal estetik eğitim programı başarıyla tamamlandı. Tek günlük yoğun program, teorik eğitim ile kadavra üzerinde pratik uygulamaları bir araya getirerek estetik tıpta güncel ve güvenli yaklaşımlara odaklandı.
Program, açılış ve tanıtım oturumunun ardından yüz, boyun ve ligamentöz yapıların detaylı şekilde incelendiği canlı anatomik hazırlık bölümüyle devam etti. Katılımcılar, doku planlarının analizi ve “living anatomy” yaklaşımıyla bölgesel anatomiyi uygulamalı olarak değerlendirme fırsatı buldu.
Eğitimin devamında biyostimülasyon ve biyoreinforcement oturumunda polilaktik asit ve CaHA ile yüzeyel ve derin enjeksiyon teknikleri ele alındı. Materyallerin dokudaki dağılımı demonstrasyonlarla gösterilirken, yanlış enjeksiyon derinliğine bağlı gelişebilecek komplikasyon riskleri ve kombine tedavi yaklaşımları bilimsel çerçevede tartışıldı. Öğleden sonraki oturumda ise perioral ve submental bölgeler gibi zor anatomik alanlar ile yeni nesil dolgu materyalleri üzerine güncel bilgiler paylaşıldı.
Programın son bölümünde gerçekleştirilen iplik uygulamaları ve kadavra demonstrasyonlarında lifting vektörleri, kombine teknikler ve doğru endikasyon seçimi vaka örnekleri eşliğinde ele alınırken, katılımcılar kadavra üzerinde uygulamalı çalışma yapma imkânı buldu.
.jpg)