Beyin Bilimcileri BAU Berlin'de Buluştu
Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından BAU Berlin Kampüsü’nde düzenlenen konferans, Almanya, İngiltere ve Türkiye’de alanının önde gelen beyin bilimcilerini bir araya getirdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından BAU Berlin Kampüsü’nde düzenlenen konferans, Almanya, İngiltere ve Türkiye’de alanının önde gelen beyin bilimcilerini bir araya getirdi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Almanya’nın Başkenti Berlin’de yer alan BAU Berlin Kampüsü’nde 15-16 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen ve BAU Psikoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Metehan Irak ve Cambridge Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nden Dr. Muzaffer Kaşer'in önderliğinde yapılan konferansa dünyanın önde gelen beyin bilimcileri katıldı. Konferans beyin bilimi hakkında yapılan çalışmalarda birçok yeni bağlantının oluşmasına ve yeni akademik açılımlara yol açtı. Konferansın ardından gelecek yıllarda beyin bilimi konusunda ortak uluslararası projeler, öğrenci değişimleri ve yeni toplantılar yapılması planlandı.
BAU Berlin Kampüsü’nde düzenlenen “Teoriden Klinik Uygulamaya: Bilişin Farklı Yönleri” isimli konferansın ana konuşmasını 2013 yılında Almanya`nın en prestijli bilim ödülü sayılan Leibniz ödülüne layık görülen, dünyaca ünlü beyin bilimci Prof. Onur Güntürkün yaptı. Konuşmanın ardından University College London ve Magdeburg Üniversite Hastanesi`nde araştırma direktörü olan Prof. Emrah Düzel, Cambridge Üniversitesi`nden Dr. Charlotte Housden ve yine Cambridge Üniversitesi`nden Dr. Robert Dudas, bellek ve öğrenme konusundaki araştırmalar ve klinik uygulamalarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Konferansın ikinci bölümünde Bahçeşehir Üniversitesi`nden Doç. Dr. Metehan Irak, Cambridge Üniversitesi`nden Dr Muzaffer Kaşer ve İstanbul Üniversitesi`nden Prof. Tamer Demiralp, beyinin elektriksel aktivitesiyle ilgili araştırmalarını katılımcılar ile paylaştılar. Son bölümde ise, Berlin School of Mind and Brain`den Prof. John Dylan-Haynes, Ruhr Üniversitesi`nden Prof. Martin Brüne ve yine Ruhr Üniversitesi’nden Dr Cumhur Taş, beyindeki sosyal işlevlerin görüntülenmesi ve klinik yansımaları üzerine en yeni araştırma bulgularını açıkladılar.
BAU BERLİN BİLİM MERKEZİ HALİNE GELDİ
Konferansın ardından katılımcılar ilk hedef olarak, 2014 yılında uluslararası “İnsan Beyni Haritası” toplantısı öncesinde Berlin`de Türkiye ve Almanya`dan beyin bilimcilerinin buluşacağı uydu sempozyum yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıyla BAU Psikoloji Bölümü, beyin bilimleri alanında yeni bir uluslararası işbirliği ağına öncülük ederken, henüz ilk açılış yılında birçok uluslararası etkinlik gerçekleştirmiş olan BAU Berlin de bu ağın buluşma noktası haline gelmiş oldu.