3. Uluslararası İngiliz Dili Eğitiminde Toplumsal Adalet Sempozyumu 30-31 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nin Güney (Beşiktaş) kampüsünde düzenlenecektir.
Önemi gittikçe artan toplumsal adalet kavramı, dünya genelinde diğer birçok sosyal bilim dalında olduğu gibi son yıllarda Uygulamalı Dilbilim ve İngiliz Dili Eğitimi alanlarına da nüfuz etmiş ve sonuç olarak da toplumsal adalet ve dil öğretimini ele alan bir çok makale, kitap, kitap bölümü, yüksek lisans ve doktora tezleri yayımlanmıştır. Benzer bir şekilde, Türkiye’den önemli sayıda bir akademisyen de arastışrma konusu olarak toplumsal adalet konusuna yönlenmiştir.
Gerek uluslarası arenada gerekse Türkiye akademisinde toplumsal adalet çalışmaları yapan akademisyen, öğretmen, öğretmen eğiticisi, aktivist, yazar ve konuya ilgi duyan herkesi bir araya getirmeyi hedefleyen 3. İngiliz Dili Eğitiminde Toplumsal Adalet Sempozyumu’nun ev sahipliğini bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi üstlenmiştir. Sempozyum BAU öğretim üyesi Dr. Ufuk Keleş’in de yer aldığı uluslararası akademisyenlerden oluşan düzenleme ekibi tarafından 30-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Teması “Çalkantılı zamanlarda dil eğitimi” olan sempozyumun ana konuşmacıları Michigan State University’den Dr. Peter de Costa, University of British Columbia’dan Dr. Ryuko Kubota, ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Yasemin Tezgiden-Cakcak olacaklardır.
De Costa Uygulamalı dilbilim alanının başat dergilerinden biri olan TESOL Quarterly dergisinin eş-editörü ve aynı zamanda Amerikan Uygulamalı Dilbilim Derneği'nin (AAAL) mevcut başkanıdır. Kubota ise AAAL’in bir sonraki seçilmiş başkanıdır. Sempozyumda ayrıca alan yazınının önde gelen dergilerinden TESOL Journal’ın eş-editörü Bedrettin Yazan ve yayınlandığında geniş çaplı ilgi toplamış Toplumsal Adalet ve Dil Sınıfı kitabının yazarı Deniz Ortaçtepe-Hart da davetli panel konuşmacıları arasında yer almaktadır.
Bu konuşmacılara ek olarak atölye çalışmaları, panel oturumları, eş zamanlı bildiri sunumları, öğrenci posterleri eşlik edecektir. Merak edenler detaylı bilgi için www.socialjusticeinelt.com adresinden bilgi edinebilir.