The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı, bir kez daha sektöre yön veren etkinlikler ve seminerler ile Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Farklı disiplinleri ve uzmanlıkları bir araya getiren konferansın 2022 teması olan “Geleceğe Yakından Bakmak” çerçevesinde 3 gün boyunca sürdürülebilir sağlık, sağlık teknolojileri ve sağlık iletişimi konuları tartışıldı.
Türkiye’den ve yurt dışından sağlık sektörünün öncü isimlerinin buluştuğu Uluslararası Sağlık, Sağlık Teknolojileri ve Sağlık İletişimi Konferansı The Future Healthcare İstanbul, 19-20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlendi. Konferans 30 binden fazla fiziksel ve çevrimiçi dinleyiciye ulaşarak geniş çapta bir etki yarattı.
The Future Healthcare 2022’nin teması “Geleceğe Yakından Bakmak” olarak belirlendi. Uzman isimler, ilham verici konuşma ve panellerle “Geleceğe Yakından Bakmak” teması altında çalışmalarını ve bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaştı.
The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı'na sağlık sistemi politika yapıcıları, en etkili ve önde gelen bilim insanları, akademisyenler, sektörde öncü role sahip klinik sağlık uzmanları, ilaç firmaları, tıbbi cihaz üreticileri, sağlık sektöründe C düzeyinde pozisyona sahip konuşmacılar, sağlık start-up işletmeleri, hastane yetkilileri, açılış konuşmacıları ve sosyal medyada etkili olan sağlık profesyonelleri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, açılış konuşmasında "Hem teknoloji hem de sağlığın bütün yelpazelerinden bilim insanlarını konferansımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilir bir geleceğe hizmet eden etkinlikler BAU için çok kıymetli” ifadelerini kullandı. Karadeniz, özellikle lisansta bu yıl sağlık bilimleri alanında 5 akademik birimleri olduğunu aktararak, şunları kaydetti:
"Şimdi yüksek lisanslarını ve doktora programlarını da açıyoruz. Burada kıymetli hocalarımın hem bilimsel üretimleri hem de kurdukları şirketlerde artık yavaş yavaş patent almaya başladılar. Uluslararası patentleri de alıyorlar. Sektörle beraber araştırma geliştirme projeleri de yapıyorlar. Sağlık alanında ve özellikle sağlıkla beraber teknoloji alanında Bahçeşehir Üniversitesini ümit ediyorum ki daha çok duyacaksınız."
Konferansta Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, "Klinik öncesi ilaç araştırma çalışmalarında yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojiler" konusunu anlattı.
Konferansta, İsveç’te araştırmalar yapan Karolinska Institutet Laboratuvar Tıbbı Anabilim Dalı Başkanı Profesör Matti Sällberg, COVID ve yeni viral tehditlere karşı mevcut ve gelecekteki aşılarla ilgili son yapılan çalışmaları anlattı.
Yaptığı analizler ve araştırmalarla toplumu ilgilendiren güncel konulara ışık tutan araştırmacı, yazar Bekir Ağırdır konferansın ilk gününde, “Geleceğin Sağlık Politikalarını Hangi Dinamikler Şekillendirecek?” konulu araştırmasını paylaştı.
FHI Programı için tıklayınız.