BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ, GİRİŞİMCİLERE AVRUPA KAPILARINI AÇIYOR!
Bahçeşehir Üniversitesi, Times Higher Education (THE) dünya sıralamasında 42. sırada yer alan Belçika KU Leuven Üniversitesi ile inovasyon ve girişimcilik süreçleri özelinde gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında faaliyete geçen BAU Hub Belgium İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi program ve destekleri ile Türk Girişimcilerinin Avrupa’ya açılan kapısı olarak konumlanıyor!
Bahçeşehir Üniversitesi, Times Higher Education (THE) dünya sıralamasında 42. sırada yer alan Belçika KU Leuven Üniversitesi ile inovasyon ve girişimcilik süreçleri özelinde gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında faaliyete geçen BAU Hub Belgium İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi program ve destekleri ile Türk Girişimcilerinin Avrupa’ya açılan kapısı olarak konumlanıyor!
BAU Hub Belgium İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi program ve destekleri ile KOSGEB Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında başvurusunu gerçekleştirmiş olduğu “BAU Hub Global Yurt Dışı Hızlandırma Programı” ile Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin; başta Avrupa olmak üzere uluslararası pazarlarda konumlanması, yerli teknoloji yoğun başlangıç̧ işletmelerinin gelişmiş̧ girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması, ihracatın arttırılması, yatırım ve uluslararası müşteriye erişimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.
BAU Hub Belgium İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi program ve destekleri ile BAU Hub Kuluçka Merkezi (https://bau-hub.com/ ) bünyesinde yer alan girişim ekiplerinin 2023 büyüme hedefleri doğrultusunda küresel pazarlara açılmalarının önemli bir ayağını oluşturan “BAU Hub Global Yurt Dışı Hızlandırma Programı”; Ofisimizin yer aldığı Belçika KU Leuven merkezli ve bu coğrafyanın tanıdığı avantajlar da göz önüne alınarak Belçika (2 hafta) – Hollanda (2 hafta) – Almanya (Aachen merkezli bir (1) gün) olmak üzere üç (3) ülkede bir (1) ay süre ile icra edilecektir.
BAU HUB Global Programı’nın teması “Yaşam Bilimleri” (Life Sciences) olarak belirlenmiştir. Gerek programın inşa edileceği bölgenin bu anlamda yetkinliği gerekse BAU HUB Kuluçka Programı bünyesinde ilgili tema kapsamında yetkin ve ürünlerinin TRL (Teknoloji Hazırlık Seviyesi) yüksek işletmelerin (girişimlerin) olması bu temanın seçiminde etkili olmuştur. İlgili Yaşam Bilimleri (Life Sciences) tematik alanı kapsamında teknoloji geliştiren 9 işletme (girişim) BAU HUB Global Programı kapsamında deneyimli mentorlar, yatırımcılar ve endüstri uzmanlarıyla bağlantı kurma, yeni ağlar ve kaynaklarla tanışma fırsatına sahip olacaktır.
BAU HUB Global Programı İşletmeleri:
- 3AGE Sağlık Ürünleri ve Bilişim Tekn. A.Ş.: REVİR – Dijital Sağlık Merkezi, akıllı sağlık kiosku ile tele-sağlık ve hastane entegrasyon hizmeti sunan yapay zeka destekli web ve mobil uygulama platformudur. Revir, sağlık çözümleri ile sağlıktaki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Kişiselleştirilmiş sağlık hizmeti veren Revir ile kullanıcılar yaşamsal bulgularını sağlık kioskları ile düzenli olarak ücretsiz bir şekilde takip edebilir.
(https://3age.co/en/mainpage-2/ )
- Akıllı Mantar Bilişim ve Traım Teknolojileri A.Ş. : Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kullanan, akıllı tarım çözümüdür. Tesisinize hızlıca kurulacak Akıllı Mantar sistemi ve mobil uygulama ile tüm üretim sürecini kolayca ve daha verimli hale getirerek, iklimlendirme kontrolü ile sıcaklık, karbondioksit, nem, ışık gibi tesisinizin kontrolünü uzaktan yapılarak verimi arttırabiliyor.
(https://www.linkedin.com/company/akillimantar/about/ )
- Hms Health Mobile Software A.Ş.: Geliştirilen mobil uygulama okul hayatında ve öğrenmede güçlük yaşayan disleksik çocukların görsel ve işitsel oyunlarla desteklenmesini sağlıyor. Söz konusu uygulama beyin sinyallerini geri besleyerek disleksi sorunun orta-uzun vadede iyileşmesine yardımcı oluyor. Güvenilir, klinik çalışmaları tamamlanmış, ISO sertifikaları olan, doktorların desteklediği, etkinliği ispatlı ve ihracat geliri de olan bir üründür.
(https://autotrainbrain.com/ )
- Deep Clouds Lab Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Dan. Hizmetleri TİC. LTD. ŞTİ.: Ulusal ve uluslararası çapta, radyoloji eğitiminde aktif öğrenmeye dayalı , özgün vaka ihtiyacı için lezyon/patolojiyi üretebilen, kişiye özel eğitim içerikleri oluşturabilen, hastalıklara göre dengeli dağılmış 500.000'den fazla görüntüyle skorlama işlevleri sağlayabilecek yapay zeka destekli bir eğitim platformudur.
(https://www.deepcloudlabs.com/ )
- DeepSport Yapay Zeka Teknolojileri ve Dan. A.Ş.: Yapay zeka destekli “dijital antrenör” olarak tanımlanan bir spor teknolojisidir. İnsan poz tahmini modelini spor alanında kullanarak, bilgisayar veya mobil uygulama üzerinden, egzersiz esnasında kameranın karşısına geçmek suretiyle kullanıcıya anlık geri bildirimler veren bir spor teknolojisi. Pazardaki diğer uygulamaların aksine görüntü işleme ve hareket işleme algoritmalarını kullanarak kullanıcıya hareket doğruluğu ve mobilite sorunları gibi geri bildirimler vermektedir. Bu sayede özellikle belirli bir seviyenin üzerindeki sporcuların yaşadığı mobilite sorunlarını çözebilmektedir.
(https://deepsportapp.com/ )
- Omnisense Yapay Zeaka ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.: Yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş uzaktan hasta izleme platformu. Geleneksel hastane odaklı sağlık hizmetleri yerine yapay zeka tabanlı kişiselleştirilmiş Hizmet-Olarak-Sağlık uygulamaları/hizmetleri sağlayan bulut-yerleşik bir platformdur. Giyilebilir/mobil sensörler kullanarak vital sağlık parametrelerini ve diğer sağlık göstergelerini topluyor/izliyor ve zaman serisi verileri üzerinde kişiselleştirilmiş bir sağlık modeli oluşturarak bireyin baştan sona kendi sağlığıyla ilgili kararlara katılmasını sağlayan bir altyapı sunulmaktadır.
(https://omnisense.ai/ )
- Köstebek Araştırma Teknoloji TİC. A.Ş.: Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın en güncel mevzuatına uygun bir elektronik atık yönetimi dijital altyapısını ve dijital atık pasaportu ile elektronik atıkların uçtan uca takibini geliştirdiği platform ve mobil uygulama ile daha kolay ve sürdürülebilir bir hale getiriyor.
(https://www.kostebeknerede.com/ )
- Quark Optical Yüksek Teknoloji A.Ş.: Elektro-optik sektöründe rekabetçi ve niş çözümler sunarak, optik alanındaki çalışmalar ile ışıktan gelen bilgileri kullanıp, yenilikçi ve ileri teknoloji ürün ve projeler üretmektedir. Ayrıca Çığ Fotodiyot (APD) modülü açık kaynaklı yazılıma, doğrusal çıkış verme özelliğine ve farklı sensörler ile kullanıma olanak sağlayıp, diğer APD modüllerinden ayrışarak önemli bir değer önerisi ile pazarda konumlanmaktadır.
(https://www.quarkoptical.com/ )
- Ulukök Teknoloji Şirketleri A.Ş.: Geliştirilen Relate App uygulamasının kullanıcıya olan ana faydası; kişinin duygusal ve ruhsal olarak genel iyilik halini artırması, yaşadığı hayat akışını etkileyebilecek akut olaylar sonrası daha hızlı ve olumlu şekilde yeni hayata adapte olmasına yardımcı olması, hayat akışını hızlı şekilde etkileyebilecek akut olaylar olmadığı dönemlerde ise hayatının akışını daha olumlu şekilde değiştirmesine destek olmasıdır.
(https://www.therelate.app/ )