Yaklaşık bir yıllık bir üretim sürecinin ardından 7 genç sanatçının eserleri bir albümde çizgi roman severlerle buluşuyor. ANİM.İST İstanbul Animasyon Platformu’nun çalışmaları ağırlıklı olarak animasyon üzerine kurulu ve hedefi Türkiye'de kültürel ve ekonomik açıdan zengin ve verimli bir animasyon zemini oluşturmak. Bu tür bir zenginliğe sahip Japonya, Güney Kore, ABD, Fransa ve Birleşik Krallık gibi ülkeler aynı zamanda yaratıcı endüstriler içinde animasyon ve dijital oyun gibi çok etkili ve verimli bir alan olan zengin bir çizgi roman kültürü ve endüstrisine sahip. Yerel üretimi ve özgün hikayeleri bu nedenle desteklememiz gerekiyor. Ama mesele sadece bu değil. Biz çizgi romanı seviyoruz! Okurken ve izlerken hayatımıza kattığı anlama değer veriyor ve ayrıca buna ihtiyaç duyuyoruz.
ANİM.İST Çizgi Roman Yarışması Albümü’nden alıntı: “Yaklaşık bir buçuk yıl önce, Arkabahçe'de Ahmet Bey'i ANİM.İST - İstanbul Animasyon Platformu'na konuşmacı olarak davet ettiğimizde verdiği yanıt elinizde tuttuğunuz bu kitabı hayal etmemizi sağladı: "Çizgi roman hakkında konuşmak yerine çizgi roman yapalım!". İşte o gün, tüm zamanların en önemli sanatlarından birini, ÇİZGİ ROMANı ve ÇİZGİ ROMANCILARı ülkemizde beraberce desteklemeye karar verdik.”
Karaoğlan, Tarkan, Malkoçoğlu, Kara Murat ve Abdülcanbaz, … Burada eksik olan nedir? Manga ve webtoon evreninde olduğu gibi kadın sanatçı ve kadın karakterlerin varlığı, içeriklerin zenginliği ve kapsayıcılığı. ANİM.İST ilk yarışma albümünde kadın çizerler ve onların hikayeleriyle bu alana çok özel bir katkı sağlıyor.
Jüri üyeleri arasında Ahmet Kocaoğlu, Edanur Kuntman, Ertuğrul Süngü, Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Sümeyye Kesgin, Tayyar Özkan ve Varol Yaşaroğlu’nun yer aldığı ANİM.İST Çizgi Roman Yarışmasının ikincisi de yolda. Çizgi romana profesyonel düzeyde yaklaşan herkese açık olan ikinci yarışmanın duyurusuna çok yakında ANİM.İST ve Arkabahçe sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir: @animist_istanbul ve @arkabahcecomics
İyi ki çizgi roman var!