BAU Hub Kuluçka Merkezi girişimlerinden “egaranti”, dijital platform Startup Burada ile ilk kitle fonlama kampanyasını gerçekleştiriyor. Firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan uygulama egaranti, 27 Haziran haftasında Startup Burada Platformu’nda paya dayalı kitle fonlaması kampanyası ile ilk yatırım turuna çıkıyor.
egaranti'nin Startup Burada Platformundaki kampanyasını incelemek ve yatırım yapmak için tıklayınız.
Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü "doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma" vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan ve dijital platform Startup Burada ile sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor.
Geniş yetkili aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Kitle Fonlaması için lisans alan banka dışı ilk aracı kurum olan İnfo Yatırım’ın çeyrek asırlık tecrübesi ile yönettiği “Startup Burada” platformunda girişimlere proje aşamasında kendilerini tanıtma ve fon bulma zemini oluşturulurken, yatırımcılara da erken aşamada gelecek vadeden, yenilikçi ve özgün projelere güvenle ortak olma imkanı sağlıyor.
İlk kampanyada hedef ek fonlama dahil 2.8 milyon TL’lik fon
Firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan uygulama egaranti girişimi, Startup Burada ile çıktığı ilk tohum yatırım turunda 2 milyon 333 bin TL fon toplamayı hedefliyor. Yüzde 20 ek fonlama ile kampanyayı 2.8 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan egaranti, bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 11,2’sini arz ediyor. Bununla birlikte kampanyanın ilk 10 gününde yatırımcılara yüzde 20 bedelsiz pay imkanı sunacak olan egaranti, 27 Haziran’dan itibaren 60 günlük kampanya sürecine başlıyor.
egaranti 2022 sonunda 300 bin kullanıcı hedefliyor
BAU HUB Kuluçka Merkezi girişimi “egaranti”, garanti belgelerini elektronik ortamda üretici firmanın süreçlerine uygun bir formda oluşturabilmesi ve satış sonrası süreçlerin yönetimini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırabilecek teknolojik altyapıda faaliyet göstermektedir. 2021 yılının Kasım ayında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından BAUBİGG Programı ve BAU Hub destekleri ile kurulan girişim şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
egaranti hakkında bilgi veren kurucu ortak Kamil Kınacı, “API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra mağaza/bayi yönetimi ve pazaryeri entegrasyonları gibi birçok ek özellik de bulunuyor. Mart ayında kapalı beta ilk versiyonunu yayınladığımız egaranti platformunda aralarında Monster Notebook’un da bulunduğu 5 üretici firma ile çalışıyoruz. Kullanıcı geri bildirimlerini temel alarak platformu geliştirmeye devam ettiğimiz egaranti’de bugüne kadar 3000’in üzerinde kullanıcıya garanti verisi aktardık.” ifadelerinde bulundu.
Garanti belgesi aktarım başına kontör modeli üzerinden gelir elde eden egaranti, ilk 1000 veri gönderimine kadar tamamen ücretsiz bir servis olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz Kasım ayında BAU Hub Kuluçka Merkezi desteği ile 200 bin₺ değerinde Tübitak 1512 BİGG desteğine hak kazanan girişim ayrıca Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7. döneminde ve Startup Wise Guys ön hızlandırma programında yer alıyor. egaranti’nin 2022 içinde 10 firma ile anlaşarak 300 bin kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve tüm süreç için gerekli olan entegrasyonları tamamlamayı hedefliyor.
“Özgün projeleri, vizyoner yatırımcılarla buluşturacağız”
Küreselleşen dünyada; Startup Burada olarak kaynak olabilecekleri her başlangıcın içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, “Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ile özgün projeleri olan girişimcilerin yeni fikir ve girişimlerinin hayata geçmesi için bu projelere destek verebilecek yatırımcıları bir araya getiriyoruz. İnfo Yatırım’ın sermaye piyasalarındaki çeyrek asırlık tecrübesiyle, gelişim vadeden projeleri bularak yatırımcılarımızın dikkatine sunuyoruz. Bu anlamda ilk kitle fonlaması kampanyamızı Egaranti ile gerçekleştiriyoruz. Startup Burada ile girişimciler girişimlerine destek bulurken, yatırımcılar ise geleceğin büyük şirketlerinin ortağı olabiliyorlar. Üstelik birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Bu ülkemiz açısından da çok önemli bir fırsat.” değerlendirmesinde bulundu.
“Yatırımcılara alternatif yatırım seçeneği sunuyoruz”
Bugün dünyada kitle fonlaması yapan 2 binden fazla platform bulunduğuna ve sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Özten, “Geleceğin büyük şirketlerinin erken aşamada yatırım ararken alternatifleri melek yatırımcılar, büyük fonlar, risk ve girişim sermayeleri şirketleri ile sınırlıydı. Aynı zamanda kitleler girişim ekosisteminde paya dayalı kitle fonlaması sisteminden önce yatırım yapamıyor ve bu girişimlere ortak olamıyorlardı. Ancak yeni düzende SPK’dan aldığımız paya dayalı kitle fonlaması lisansı ile yenilikçi girişimleri daha geniş bir tabana yayarken, yatırımcılarımıza "kitle fonlaması" gibi alternatif bir yatırım seçeneği de sunuyoruz. Geçen yıl dünya çapında yaklaşık 6,5 milyon kitle fonlaması kampanyası düzenlendi. Sektörün hacmiyse öngörüleri aşarak 100 milyar dolara ulaşırken, fonlanan kampanyalardan 300 binden fazla yeni iş doğdu. 2023 yılına kadar kampanya sayısının 12 milyonu aşması bekleniyor. Kitle fonlaması pazarının 2030 yılına kadar 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor ancak bu rakamlar da çok hızla değişiyor.” şeklinde konuştu.
Startup Burada Hakkında:
Startup Burada girişimci ve yatırımcıyı bir araya getirerek, özgün ve yenilikçi girişimleri bir adım öteye taşımayı amaçlayan, desteğini çeyrek asırlık tecrübesi ve geniş yatırımcı portföyüyle İnfo Yatırım’dan alan; Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip, paya dayalı kitle fonlama platformudur. Startup Burada, yatırım komitesinin değerlendirmeleri sonucunda yayınlanmaya hak kazanan özgün ve yenilikçi girişimleri onaylar, girişimciye danışmanlık desteği verir, yatırımcıya girişimler hakkında detaylı bilgiler sunar. Fikrin girişime dönüşmesi, girişimin fon bulması yolunda girişimcinin ve yatırımcının daima yanındadır. Şimdinin fikirlerinin, geleceğin büyük şirketlerine dönüşmesi için küçük miktarlarla dahi birçok yatırımcı bulunmasını sağlar. Tek üyelik ile hem yatırımcı hem girişimci olmaya olanak sağlar.
İnfo Yatırım Hakkında:
1994 yılından bu yana sermaye piyasaları alanında faaliyet gösteren, aynı zamanda Hedef Holding iştiraklerinden olan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., bireysel ve kurumsal yatırımcılara, sermaye piyasası araçlarının alım – satım aracılığının yanı sıra; yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi ve kurumsal finansman hizmetleri de sunmaktadır. Türkiye’nin pazar payı yönünden en büyük 10 aracı kurumu arasında yer alan ve banka dışı en büyük aracı kurumlardan biri olan İnfo Yatırım, 22 irtibat ofisi ile yurt çapında faaliyet göstermektedir. Halka açık bir şirket olan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Borsa İstanbul’da İNFO koduyla işlem görmektedir. İnfo Yatırım, 2021 yılında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Altın Boğa Ödülleri’nde Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Pazar Payı Artış Lideri ödülünü kazanmıştır.