D-ART House Nedir?: D-Art House, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Gelecek Gençlerin” adlı Kültür Endüstrilerinde Gençlerin Yaratıcılık ve Girişimcilik Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamındaki bir girişimcilik programıdır. Ülkemizde kreatif endüstrilerdeki yaratıcı yetenek ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. D-Art House 18-35 yas arası sanatçı ve/veya girisimcilerin dijital sanatlar kapsamındaki kreatif sektörlerde üretim yapabilmeleri için gerekli uzmanlık egitimini saglayacaktır. Eğitim sürecinde gelistirilen kreatif is fikirlerini sanal bir galeride potansiyel kurulus ve yatırımcılarla bulusturacaktır. D-ART House Neyi Amaçlar?: Kreatif endüstrilere mensup sektörlerden tasarım, oyun, üç boyutlu görsel tasarımı, görsel efekt, color grading, sanal ve artırılmış gerçeklik, sinema, ses tasarımı, reklam alanlarına odaklanacak olan D-Art House projesi ile ilk hedef, kreatif endüstri mensubu olabilmek için ihtiyaç duyulan bilgi birikimi ve donanımı, ilgili çalışma kapsamında katılımcı olarak kabul edilen girişimci adayı bireylerle paylaşmaktır.
Projeye katılım göstererek kreatif endüstride bağımsız eser üreticisi adaylığından üretim aşamasına geçirilecek bireylerin, daha sonra belirtilen sektörler kapsamında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak donanımı kazanması ve sürdürülebilir iş fikirlerine dönüştürebilmesi için ilgili mecralarla buluşturulması projenin nihai çerçevesini oluşturmaktadır.
Proje Süresi: D-Art House kapsamında girişimci adaylarına verilecek eğitimler 9 ay sürecek olup hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki seçenekten oluşacaktır. Her seçenek 85 saatlik 6 modülden oluşan BAUKEM ve Bau Hub Kuluçka eğitimi alacaktır. Eğitimin ardından katılımcılar potansiyel yatırımcı ve kuruluşlara sunulmak üzere hazırlanacak dijital sergi için mentorlar eşliğinde eser ve kreatif fikir üretiminde bulunacaklardır. Program 4 Temmuz’da başlayacak olup sergi ile beraber program 6 Şubat’a kadar devam edecektir. Program sırasında öne çıkan 2 katılımcı Berlin International University’i ziyaret edecek, fikir ve eserlerini buradaki iş çevresine sunma şansını yakalayacaklardır.
Kimler Başvurabilir?: Program 18-35 yaş arası kreatif endüstriler alanında girişimci olmak isteyen kişiler için uygundur.
Programın İçeriği: 170 saatlik eğitimden oluşan program 3 aşamalıdır.
1. Birinci aşamada 6 modüllük BAUKEM eğitimi bulunmaktadır. Bu aşamada katılımcılar aynı zamanda blockchain, non-fungible token ve mint servisleri ile tanışacak katılımcılar, kendi girisim fikirlerini hayata geçirecek bilgi birikimini edineceklerdir.
2. İkinci aşamada katılımcılar BAU Hub tarafından düzenlenen Kuluçka eğitimlerine gireceklerdir.
3. Üçüncü aşamada proje kapsamında ele alınan konu başlıklarına yönelik eğitimleri tamamlayan katılımcılardan belirli bir sürede, belirlenecek temalar çerçevesinde ve proje ekibi süpervizyonuyla eser üretimi gerçekleştirmeleri istenecektir. Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek sanal bir galeri ile katılımcıların eserleri tek bir mecrada toplanarak, üç boyutlu sanat deneyimi yoluyla projenin ilgilisi olabilecek yatırımcılarla buluşturulacaktır. Proje sürecinde başarılı bulunan 2 öğrenci eser ve fikirlerini Berlin’deki iş çevresine sunmak amacıyla Berlin International University’i ziyaret etmeye hak kazanacaklardır.