Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından ikincisi gerçekleştirilen ve liseli aday öğrencilere ilk kısa film çekme deneyimi aktarımını amaçlayan Film Jam etkinliği; 48 saatlik üretim süreci, 6 saatlik eğitim ve nihayetinde çekim ekiplerinden oluşan takımların ortaya çıkardığı kısa filmlerle sona erdi.
Sinema ve Televizyon Bölümü aday öğrencileri ile buluşmak ve onlara sinema üretimine dair ilk deneyimlerini yaşatmak üzere, ikinci kez düzenlenen Film Jam Galata Kampüs'te, fakültemizde başladı. Sinema ve TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy'un açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk günü öğrencilerimizin alacağı hızlandırılmış kısa film üretimi eğitimleriyle devam edecek.
Dr. Öğr. Üyesi Tuna Tetik'in Film Yapımında Hikaye Anlatı ve Dr. Öğr. Üyesi Erkan Büker'in B Movie Yapımı isimli dersleriyle başlayan ve iki gün süren atölyeler aracılığıyla aday öğrenciler kendi kısa filmlerini üretmesi sağlandı. İki gün boyunca çekim, kurgu, anlatı konularında temel eğitim alan liseli öğrenciler, 48 saat içinde fantastik temalı Film Jam’de, hem sinema ve televizyon dünyasına ilk adımı attı hem de ilk filmlerini çekerek üniversitemizden ayrıldılar.
Prof. Dr. Kaya Özkaracalar’ın Fantezi ve Sinema ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga Hepdinçler’in Dijital Kamera Operasyonları isimli dersleriyle atölye çalışmaları sonlanan Film Jam’in eğitim modülü; Baskın, Peri ve Housewife gibi filmlerden tanıdığımız Can Evrenol’un konuk olacağı Yönetmenin Atölyesi isimli atölye çalışmamızla devam etti. Hakan: Muhafız, Baskın, Peri ve Housewife gibi filmlerle tanıdığımız Yönetmen Can Evrenol, Prof. Dr. Nilay Ulusoy’un moderatörlüğündeki oturumda, masterclass konuğu oldu. Ortaya koyduğu her bir projenin hayali olduğunu ve bir hayalin nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda öğrencilerimize düşüncelerini aktaran Can Evrenol, her şeyden önce kişinin kendi fikirlerine inanması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerimize deneysel olmaktan korkmamalarını, “Olmaz” denilen kalıpları yıkma denemeleri gerçekleştirmeleri gerektiğini ileten Evrenol, sinema ile uğraşan herkesin önce biirçok farklı disiplinde entelektüel sonra da farklı olmamaktan korkmaması gerektiğini belirtti.
Film Jam’in ikinci gününde gruplara ayrılarak senaryo yazımına başlayan aday öğrencilerimiz Sinema ve TV Bölümü lisans öğrencileri mentorluğunda fantastik temalı Film Jam’in çekimlerini ve düzenlemelerini gerçekleştirdi. Ekipmanları hazırlayarak senaryoları filme dönüştürme aşamasına geçen takımlar, mekan tespitinin ardından yaratıcı fikirlerini uygulamaya döktü.
48 saatte fantastik temalı Film Jam’de harika işler çıkaran Sinema ve TV Bölümü aday öğrencilerimiz ile emek, keyif ve üretkenlik dolu iki günü hep beraber grupların filmlerini izleyerek tamamlandı. Her bir ekibi tebrik ederek katılım sertifikalarını ileten bölüm başkanımız ve bölüm hocalarımız eşliğinde bir Film Jam’i daha geride bıraktık.