Aday öğrencileri gelecek planları konusunda bilgilendiren BAU Move Up 'Bir Günde Geleceğine Yön Ver' eğitimleri 26 - 27 Şubat tarihlerinde gerçekleşiyor. Eğitim 9:30-16:30 (tam gün) saatleri arasında gerçekleştirilecek olup, katılan öğrencilere eğitim sonunda katılım belgesi verilecek.
BAU geleceğin meslekleri ne olmalı sorusuna “Geleceğin yetkinlik ve becerileri ne olmalı?” bakış açısı ile farklı bir projeksiyon tutmak ve aday öğrencilerimizi gelecek planları konusunda bilgilendirmek amacıyla Bir Günde Geleceklerine Yön Vermelerini sağlayacak MOVE UP eğitimi yeniden aday liseli öğrencileri ile buluşuyor.
21. Yüzyılın yetkinliklerini kapsayan eğitim programında; “Bilişim Hukuku,Bilginin Gücü BİG DATA,Yapay Zeka,Fin Tech ve Kripto Ekonomi,Dijital İletişimde Yaratıcılık,Metaverse Dünyasında Reklam ve Marka Olmak,Design Thinking” konu başlıklarında güncel bilgilerin paylaşımının yanı sıra interaktif çalışmalar gerçekleşecek.
Eğitimin ilk gününde, BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr Üyesi Mehmet Sinan Altunç: “Her şeyin hızla dijitalleştiği bir dönemde, Bilişim Hukuku alanında gelişmek gelecekte önemli bir yer tutacak." şeklinde konuştu.
BAU Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yücel Batu Salman BIG Data'nın önemine değinerek: “BIG Data araştırmaları, siber güvenlik gibi birçok alanda, farklı ve karmaşık sorulara cevap vermemizi sağlıyor!” dedi
BAU Yapay Zeka Merkezi Direktörü Dr. Fatih Kahraman ise “Gelinen noktada, yapay zeka teknolojisinin nerelere ulaştığını görüyoruz. Bu alanda gelişme fırsatı her geçen gün büyüyerek devam ediyor." dedi
Kripto ekonominin öneminin altını çizen BAU Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Dr.Öğr. Üyesi Serkan Yeşilyurt: “Kripto ekonomi gelecekte bugün olduğundan daha çok yerde karşımıza çıkacak.” dedi
Eğitimde BAU İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Şafak Şahin Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi (BAUKEM)'in çalışmalarından ve dijital iletişimin geleceğinden bahsetti.
Eğitimdeki konuşmacılar arasında olan BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Dündar ise: “Mimari tasarımda farklı düşünmek artık bir zorunluluk. Farklı düşünmeyi öğrenmek ve öğretmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Move Up Eğitimlerinin ikinci gününde konuşan BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Sinan Altunç ise: “Toplumda birtakım gelişmeler yaşandıktan sonra, birçoğunun sandığının aksine hukuk arkadan gelir. Yapay zeka konusunda da mühendislik noktasında gelişim görüldükten sonra bunun hukuku olabilir mi diye düşünüldü.” dedi
Eğitimin devamında, BAU Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr Yücel Batu Salman: “Teknolojinin ilerlemesiyle beraber bir evrim süreci hayatımıza dahil oluyor; bunun sonucunda birey olarak davranış ve beklentilerimizi değiştiriyoruz." dedi.
BAU Yapay Zeka Merkezi Direktörü Dr. Fatih Kahraman ise “Bir şey hiçbir şekilde tahmin gerektirmiyorsa orada yapay zekalık bir durum yok demektir.” şeklinde konuştu.
BAU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kemal Suher: "Eğitimin sadece kendi kişisel donanımınız olarak değil, bir bilinç şeklinde yükselmesine yardımcı olun." diyerek öğrencilere seslendi.