Her geçen gün gelişen ve değişmekte olan iletişim sektörünü en üstün teknoloji olanaklarıyla takip eden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, geleceğin iletişim liderlerini yetiştirmeye devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin genç iletişimcileri, New York’ta gerçekleştirilen yaz programı ile mesleki ve akademik anlamda muhteşem bir tecrübe yakalama fırsatı buluyor.
‘Kampüsüm Dünya’ sloganıyla dünyaya açılan ve eğitimi kampüslere sıkışarak değil, yerinde gezerek ve görerek veren Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi öğrencilerini muhteşem bir yaz programı kapsamında New York’a uğurlardı. 25 Haziran - 9 Temmuz 2012 tarihleri arasında New York'ta, ‘Medya, Kültür ve İletişim Yaz Programı’na katılan 14 öğrenci, iletişimin tam kalbinde, medya alanındaki dünya devi kuruluşları ziyaret ederek, alanındaki en güçlü kişilerden iletişim dersleri aldılar. New York Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Bahçeşehir Üniversitesi New York Direktörü Yael Habif tarafından hazırlanan programda, örgenciler, Create Lab, Flicker Lab, International Photography Center, Paley Center for Media, Grey NY, Concept Farm, Method, Fractured Atlas, MoMA, WPIX Haber Merkezi, Tumblr, NBC, Entrepreneurs Roundtable ve daha birçok medya devini ziyaret etti, reklamcılık, sinema, fotoğraf ve yeni medya konularında seminerlere katıldılar ve dünyaca ünlü iletişimcilerle tanışıp fikir alış-verişinde bulundu.
New York’ta medya sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya geldiklerini ve mesleki anlamda birçok yeni şey öğrendiğini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık üçüncü sınıf öğrencisi Cansu Yılmaz, ''Butik ve birçok büyük ajansı ziyaret ettik. Örneğin New York Üniversitesi’ndeki bir profesörden ‘NY’da Reklamcılık ve “I Love NY” kampanyası’ üzerine ders aldık. Ayrıca büyük ajansların kullandıkları teknolojileri yerinde görerek hayatı kolaylaştırmak için neler yaptıklarına şaşırıp kaldık. Birçok sanat galerisini gezme fırsatımız oldu. Sanat galerilerini gezdiğinizde sadece oradaki objelere bakmıyorsunuz. Bu objeler ki hep ders kitaplarından aşina olduğumuz eserler ve sizde çeşitli duygular uyandırıyor. Böylece yeni fikirler ediyorsunuz. Bu fikirlerin bu dönemki derslerimde çok işime yaracağını düşünüyorum. Oradaki işlerden ilham alıp kendi yaşadığım yer olan Bursa'da da yeni neler yapabileceğim konusunda kafamda fikirler oluşmaya başladı'' diyerek New York tecrübelerini dile getirdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans öğrencisi Gizem Akyol, ''Ben aslında mütercim tercümanlık mezunuyum. Hem yüksek lisans hem de mezun olduğum bölüm açısından gayet ufuk açıcı bir programdı. Ben de bu programın ardından Türkiye'de neler yapılabileceğimi planlamaya başladım. Orada gördüklerimin ardından mezun olduğum bölüm sayesinde çok farklı alanlarda çalışabileceğimi gördüm” diyerek New York'taki yaz eğitiminin kariyer planlarına etkisini anlattı.
İletişim sektörüne ilgi duyan ve Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitim gören Ece Çiftçi de yaz programına katılanlardan… İletişim sektörünün sosyolojiden uzak gibi göründüğünü, fakat ikisinin de birbiriyle iç içe olduğunu söyleyen Çiftçi, ''İletişimin sektörünün adresi New York… Orada bulunmak benim için büyük bir şanstı. Ziyaret ettiğimiz şirketlerde birçok önemli isimle bir araya geldik. Bize ilerleyen günlerde yeniden kendileriyle iletişime geçmemiz ve oradaki staj imkânlarından yararlanabilmemiz için kendilerine her zaman yazabileceğimizi söylediler. Yani, mesleki anlamda bu işin devamı artık biz öğrencilerin elinde'' diyerek New York'a düzenlenen gezinin tüm fakültelerin öğrencilerine açık olduğunu ve New York'ta kariyer için ne kadar değerli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Medya, Kültür ve İletişim Yaz Programı’nda, iletişim sektörünün ekonomik yanlarını inceleme ve iletişim sayesinde şirketlerin ne tür çalışmalar izlediğini görme şansı yakaladıklarını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Necati Topay, “İletişim sektörünün kalbi olan New York’ta birçok önemli şirkete dokunma, onlarla iletişim kurma şansı yakaladık. Bugün derslerimizde, televizyonda, radyoda ya da dergi ve gazetelerde gördüğümüz çalışmaların fikir babalarıyla tanışma fırsatı bulduk. Gerçekten çok etkileyiciydi'' dedi.
Öğrencilerin bu program sayesinde ulaşılmaz gibi görünen bu kurumları gezerek aslında her birinin gerçekten isterlerse, geleceğin dünyaca ünlü iletişimcileri arasında olmamaları için hiç bir engel olmadığını gördüklerini söyleyen Yael Habif, “Dünyada medya ve iletişim sektörü denildiğinde New York’tan ötesi yok. Öğrenciler ders aldıkları New York Üniversitesi’ndeki hocalar ve sektördeki bu önemli kişilerle irtibatta olmaya devam ederlerse, kariyer ve akademik hayatlarını bambaşka bir yere götürme sansını bulacaklardır” dedi. Habif, önümüzdeki yaz ikincisi düzenlenecek NY İletişim programının yani sıra, ayrıca Psikoloji, Müzik ve Teknoloji, Finans öğrencileri için de birer program hazırlanacağının müjdesini verdi.