BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü dünyanın en önemli mutfak sanatları, yemek servisi ve ağırlama kurumlarından oluşan birliğe kabul edildi.
"The Alliance by Institut Paul Bocuse", 2004 yılında efsane Fransız şef Paul Bocuse’un kurucularından olduğu Fransa’nın en önemli Mutfak Sanatları okulu olan “Institut Paul Bocuse” tarafından kurulmuştur. Birliğe 18 ülkeden 21 gastronomi ve turizm okulu üye. Kültürler arası bilgi alışverişi, ortak etkinlikler ve araştırma projeleri yapmak amacıyla kurulmuş olan birlik, üye kurum öğrencilerine ve akademisyenlerine uluslararası bilgi paylaşımının kapılarını açıyor.
Birliğe Bolivya, Kanada, Ekvator, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Lübnan, Meksika, Peru, Rusya, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Türkiye ve ABD’den kurumlar üye. BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları, The Alliance by Institut Paul Bocuse’a Türkiye’den kabul edilen ilk gastronomi bölümü.
Ekim 2019'dan itibaren yapılan görüşmeler ve ziyaretler neticesinde BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü birliğin kriterlerini karşılayarak üyeliğe kabul edildi.
Birliğe üye olan kurumlar şu fırsatlardan faydalanıyor:
-Her yaz Fransa Lyon’da Institut Paul Bocuse kampüsü’nde düzenlenen yaz okuluna öğrenci gönderebiliyor.
-Akademisyenler değişim programından yararlanabiliyor.
-Akademik kadro için seminerler düzenleniyor.
-Konferans, webinar, online atölyeler gerçekleştiriliyor.
-Ortak araştırma projeleri yürütülüyor.
-Yıllık genel kurul toplantıları düzenleniyor.
-Gelişime yönelik çeşitli aktiviteler düzenleniyor.