Bir Günde Geleceğine Yön Ver!
“Geceğin Meslekleri Nedir?” sorusu son dönemde üniversite adayları tarafından en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi olarak, aday öğrencilerimizi gelecek planları konusunda bilgilendirmek amacıyla Bir Günde Geleceklerine Yön vermelerini sağlayacak MOVE UP eğitimleri başlıyor.
16 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek MOVE UP eğitim programları ile ‘Bir Günde Geleceğine Yön Ver’!
PROGRAM AKIŞI
08.30-09.15 Kayıt
09.15-09.30 Açılış Konuşması
09.30-10.50 Teknolojiye Yön Veren YAPAY ZEKA VE BİLİŞİM HUKUKU
09.30-10.10 Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sinan ALTUNÇ
Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı
10.10-10.50 Dr. Öğr. Üyesi Serkan AYVAZ
10.50-11.10 1. Mola Coffee Break
11.10-11.50 Bilginin Gücü BIG DATA
Dr. Öğr. Üyesi Yücel Batu SALMAN
BAU Fen Bilimleri Enstitü Müdürü / Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
11.50-12.30 Dijital İletişimde Yaratıcılık - BAUKEM
Dr. Öğr. Üyesi Şafak ŞAHİN
BAU İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı
12.30-13.30 Öğle Yemeği
13.30-14.10 Dijital Dünyanın Vazgeçilmezi SİBER GÜVENLİK
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Naci ÜNAL
BAU Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
14.10-14.50 Geleceğin Veri Kayıt Sistemi BLOCKCHAIN
Dr. Öğr. Üyesi Bora ERDAMAR
Direktör, BlockchainIST Center
14.50-15.10 2. Mola Coffee Break
15.10-15.50 2. Gelecek ve Sürdürülebilirlik – CIFAL İstanbul UNITAR
Dr. Ahmet AYDEMİR
Proje Koordinatörü
15.50-16.30 Yeni Nesil İletişim Mecrası OYUN VE OYUNLAŞTIRMA
Dr. Öğr. Üyesi Çakır AKER
BUG Lab Koordinatörü
*Katılım belgesi verilecektir.
GELECEĞİN VERİ KAYIT SİSTEMİ “Blockchain”
BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİNİN GELENEKSEL TEKNOLOJİLERDEN FARKINI BİLİYOR MUSUNUZ? BUNU VE DAHA FAZLASINI ÖĞRENMEK İÇİN BLOCKCHAINIST CENTER BLOCKCHAIN EĞİTİMİNDE YERİNİZİ ALIN.
Şifrelenmiş işlem takibini sağlayan dağıtık yapıdaki bir veri kayıt sistemi olan Blockchain teknolojisi başta Bitcoin gibi sanal para birimlerinin altyapısı üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş olsa da günümüzde finans, sağlık, enerji, gayrimenkul, tedarik zinciri ve telekomünikasyon gibi birbirinden farklı sektörlerde de kullanılmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulan Türkiye'nin üniversite bünyesindeki ilk ve tek Blokzincir Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi olan BlockchainIST Center, Türkiye’de Blockchain teknolojisiyle ilgili bilimsel araştırmaların yapıldığı, nitelikli insan kaynağı yetiştiren, projelerin ve uygulamaların geliştirdiği en önemli kurumlar arasında yer almaktadır.
TEKNOLOJİYE YÖN VEREN “Yapay Zeka ve Bilişim Hukuku”
YAPAY ZEKA İLE 10 YIL SONRA YOK OLACAK MESLEKLERİN YERİNE HANGİLERİ GELECEK? MERAK EDİYORSAN YAPAY ZEKA (ARTIFICIAL INTELLIGENCE) EĞİTİMİ TAM SANA GÖRE!
Kuantum bilgisayarlar ve yapay zekanın gelişimi arasındaki ilişkiyi öğrenmeye hazır mısın! Yapay zekayı “yapan” unsur insan. “Yapay” zekanın “yapan” zeka olması için algoritmaların öneminin farkında mısın? Yapay zeka geliyor. Sen bu işin hangi noktasındasın?
BİLGİNİN GÜCÜ BÜYÜK VERİ “Big Data”
BÜYÜK VERİYİ NASIL ŞEKİLLENDİRDİĞİNİZİ VE GELECEĞE NASIL KATKIDA BULUNDUĞUNUZU ÖĞRENİN! BÜYÜK VERİ (BIG DATA) EĞİTİMİNDE BULUŞALIM.
Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi, ülkemizde büyük veri analitiği alanında nitelikli insan kaynağı sağlamak, yaratıcı ve yenilikçi araştırma projeleri geliştirmek, ulusal ve uluslararası çerçevede akademik ve bilimsel araştırma çalışmaları gerçekleştirmek, endüstriyel firmalara ürün geliştirme süreçlerinde büyük veri analitiği alanında bilgi ve danışmanlık hizmetleri sağlamak suretiyle ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı hedeflemektedir.
DİJİTAL DÜNYANIN VAZGEÇİLMEZİ “Siber Güvenlik”
BİLGİ SİSTEMLERİNİZE SIZILMIŞ OLABİLİR Mİ? BUNU ÖĞRENMENİN YOLU ETKİLİ BİR SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİNDEN GEÇER.
Aklımıza gelebilecek hemen her alanda; bilişim teknolojilerini, internet tabanında ve yoğun olarak kullanıyoruz. Bu kullanımın etkileri hem bireylerin hem de kurumların işlevlerini kolaylaştırırken, siber güvenlik kavramını da hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde ön plâna çıkarıyor. Bu gelişme sürecini yakından takip etmek ve ilerlemek istiyorsan, BAU’nun Siber Güvenlik alanında faaliyet gösteren akademik alt yapısından yararlanarak siber güvenlik alanında çalışan profesyonellerle birlikte çalışmalara katılabilir ve kendini bu alanda geliştirebilirsin.
DİJİTAL ÜRETİCİLER İÇİN “Oyun ve Yeni Nesil İletişim”
İLETİŞİM OYUNA GELDİ! OYUNUN, İLETİŞİMDE GİDEREK ARTAN ÖNEMİNİ ANLAMAK İSTİYORSAN OYUN VE YENİ NESİL İLETİŞİM EĞİTİMİNİ KAÇIRMA, OYUNA KATIL!
“Sistem çalışmıyorsa, düzeltecek bir BUG gerek!” sloganıyla yola çıkan BUG, Türk oyun sektörü ve oyun geliştirmek isteyen girişimciler için bir eğitim ve iletişim platform olmayı amaçlamaktadır. Oyun sektörünün mutfak kısmına ilgi duyuyorsan, bu laboratuvarda görev alıp, sektörün önde gelen isimleri ile birlikte çalışabilirsin.
2. GELECEK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK- “CIFAL İstanbul UNITAR”
Sürdürülebilir kalkınma, bugünün ihtiyaçlarını yarının kaynaklarını tüketmeden karşılamaktır. Sürdürülebilir bir gelecek de ancak çevresel, sosyal ve ekonomik gelişmelerin uyum içinde gerçekleşmesi ile mümkündür. Sürdürülebilir bir gelecek inşaa etmek için oluşturulan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, yoksulluğa ve açlığa son verilmesi, sağlık ve eğitim şartlarının iyileştirilmesi, şehirlerin sürdürülebilir hale getirilmesi, iklim değişikliğine karşı mücadele, su kaynaklarının ve ormanların korunması gibi kalkınmanın çeşitli konularını kapsamlı bir şekilde ele alan 17 amaçtan oluşmaktadır.
Bu 17 amaç, sürdürülebilir geleceğe uzanan yolda bir rehber niteliğindedir. Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR), sürdürülebilirlik konusunda toplumsal farkındalık yaratma ve farklı sektörlerden bireyleri eğitme amacı taşımaktadır. CIFAL Küresel Ağı ise, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile bağlantılı 19 eğitim merkezinden oluşur. Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi olarak adlandırılan ve içinde Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki CIFAL Istanbul'un da bulunduğu merkezler, dünya çapında eğitimler sunarak kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademi arasında sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin önemli konular için bilgi merkezi olarak hizmet verir.
DİJİTAL İLETİŞİMDE YARATICILIK- “BAUKEM”
Yaratıcılık nedir? Yaratıcı düşünce nasıl olmalıdır? İletişimin etkili olması için neye önem vermek gerekir? Dijital çağın en etkili iletişim araçları nelerdir? Peki, biz bu araçları daha efektif nasıl kullanabiliriz? Sosyal medya araçları kişisel yaratıcılığımızı nasıl arttırır? Daha yaratıcı, beğenilir, paylaşılır ve takip edilir içerik nasıl üretilir? Tüm bu sorulara bilim dünyasının ve uygulayacıların bakış açısıyla cevap vereceğiz.
*Sınırlı Kontenjan. Etkinliğe davetiye ile katılım zorunludur.
*Kayıt işlemleri ve yaka kartı teslimi için saat 08.30’da BAU Güney Kampüsü’nde olmanız gerekmektedir.
*Katılım ücretsizdir.
Detaylı bilgi ve talepleriniz için [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.