'Tebriz'den Toros'a' Türküler BAU'da Yankılandı
Bahçeşehir Üniversitesi dün Feryal Öney ve Cavit Murtezaoğlu konseriyle coştu. Dinleyiciler "Tebriz'den Toros'a" başlığı altındaki konserde iki halkın ezgileriyle buluştu.
Bahçeşehir Üniversitesi dün Feryal Öney ve Cavit Murtezaoğlu konseriyle coştu. Dinleyiciler "Tebriz'den Toros'a" başlığı altındaki konserde iki halkın ezgileriyle buluştu.
Kardeş Türküler grubunun solisti Feryal Öney ve Azeri kökenli sanatçı Cavit Murtezaoğlu "Tebriz'den Toros'a" projesiyle Bahçeşehir Üniversitesi'nde sahne aldı. İki coğrafyanın izini süren sanatçılar hem sazlarıyla hem sözleriyle dinleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.
Murtezaoğlu'nun Nesimi'den, Mevlana'dan, Fuzuli'den anlattığı meseller ise geceye farklı bir tat kattı. Zaman ve mekandan yola çıkılarak oluşturulan projede sazlar söze karıştı, kahkahalar gözyaşlarıyla buluştu.
BUART (Bahçeşehir Üniversitesi Sanat Etkinlikleri Birimi)'nin düzenlediği konserde sanatçılara vurmalı çalgılar ve vokalde Selda Öztürk, kamançada Arslan Hazreti, tambur ve klavyede Can Hazreti, bağlama ve tarda Volkan Kaplan, bas gitarda Emrah Karataş eşlik etti.
Konser sonrasında dakilarca alkışlanan Öney ve Murtezaoğlu'nun gördükleri yoğun ilgiden dolayı memnuniyetleri gözlerinden okunuyordu. Öney "Öğrencilerle buluşmayı seviyorduk ama burada farklı bir atmosfer var" diyerek BAU'yu çok beğendiğini belirtti. Murtezaoğlu ise en kısa süre içinde yeni bir konserle Bahçeşehirli öğrencilerle buluşmak istediğini söyledi.
Tebriz’den Toros’a” projesi, zaman ve mekândan yola çıkarak, Tebriz’den Toroslar’a doğru bu coğrafyanın düşünürlerinin izini sürüyor. Şems’ten Mevlâna’ya, Nesîmi’den Fuzûli’ye, Şah Hataî’den, Yunus Emre’ye, Pîr Sultan’dan Çekiç Ali’ye, Balım Sultan’dan Ali Ekber Çiçek’e, Neşet Ertaş’tan Aşık Mahzunî’ye uzanan projede, bu coğrafyanın güçlü ezgilerini dinlerken, bu ezgilerin hangi düşünsel iklimden beslendiğini de görmek mümkün oluyor.