Robot yazılım ve yapay zeka şirketi UiPath, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Teknoloji Transfer Ofisi ile İstanbul’da bir Akademik İş Birliği anlaşması imzaladığını açıkladı. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi, şirketin 8-18 yaşındaki öğrencileri kapsayan Automation Ready Youth (Gençler için Otomasyon) ismindeki programını da kapsayacak bir anlaşma imzaladı.
Her iki anlaşma ile Türk gençlerinin dijital yeteneklerin gelişmesine, mevcut ve gelecekteki iş ortamına hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
UiPath Academic Alliance iş birliği sayesinde, konsorsiyumdaki beş üniversite ve Bahçeşehir koleji K12 okulları 200.000 öğrenciyi Robot Yazılımlar ve Yapay Zeka konusunda eğitecek. UiPath, fakültelere hem teknik hem de teknik olmayan öğrenciler için bir RPA müfredatı, eğitimciler için kılavuzlar ve öğrenim materyalleri ile laboratuvar çalışmalarına erişim sağlayacak. Üniversitelerin müfredatı öğrencilere tanıtmasını sağlamak için, UiPath ayrıca her türlü desteği verecek.
Robot Yazılımlar ve Yapay Zeka gibi kritik bir STEM becerisine erişim sağlamak amacıyla, UiPath Academic Alliance programı, genç öğrencilere ve deneyimli profesyonellere, UiPath’in bilgi ekosistemine erişerek geleceğin iş ortamına hazırlanmalarını hedefliyor. UiPath Academic Alliance programı, UiPath’in önümüzdeki üç yıl içinde küresel olarak bir milyondan fazla öğrenci ve bin okula hizmet etme hedefini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlamaktadır.
Automation Ready Youth, UiPath’in 8-18 yaş arası çocuklara ve gençlere otomasyon teknolojisini öğretme, geleceğin işleri için gerekli kişisel ve profesyonel becerileri geliştirme konusunda amaçladığı bir eğitim programıdır.
İmza töreninde, UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yegen, ‘’Bu iş birliği, ülkemiz için çok önemli bir fırsat. Bugün itibariyle, prestijli eğitim kurumlarının, gençlerin dijital becerilerini geliştirmeleri konusunda öne çıktıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Birkaç yıl içinde, şirketler bu yetenekli gençleri rekabetçi bir ortamda avantaj sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için arayacaklar” dedi.
Törende, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca, “Fakültemizin öncelikli alanlarının başında gelen Yapay Zeka konusunda ülkemizde öncülük yapmak istiyoruz. Eğitim anlamında tüm öğrencilerimize yapay zeka farkındalığı kazandırıp, branşı ne olursa olsun yapay zeka konusunda gerekli alt yapıyı kazandırırken, araştırma anlamında öğrencilerimizin yaratıcı ve yenilikçi projeler geliştirmeleri, ürüne yönelik girişimlerini destekleyecek ekosistemi oluşturmuş bulunmaktayız. Üniversitenin tüm fakültelerine önümüzdeki dönemden itibaren açacağımız “Herkes için Yapay Zeka” dersinin yanı sıra Fakültemiz öğrencileri için belirlenen seçmeli derslerden oluşan “Yapay Zeka Sertifikası”nı sunacağız. Bu anlaşmayla hedeflerimize ulaşmamız konusunda UiPath’in önemli katkıları olacağına inanıyorum. Her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “Beraber yapacağımız bu işbirliği sayesinde K12 ve üniversite seviyesinde başlatmış olduğumuz yapay zeka konusunda bilgilerimizi, çalışmalarımızı ve deneyimimizi paylaşmış olacağız. Bu konuda hem endüstri 4.0’a hazır nesiller yetiştirmek için, küçük yaştan itibaren bu kavramları öğretmek için çalışıp; hem de üniversite düzeyinde her bölümdeki öğrencinin yapay zekayı anlayarak işine entegre edebilmesini sağlayacak şekilde içerikleri geliştiriyor olacağız. Ülkemize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
BAU Rektör Yardımcısı Vekili Doç. Dr. Ahmet Beşkese ise böylesine önemli bir anlaşmadan büyük üniversite olarak büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu anlaşmanın güçlü bir ilişkinin başlangıcı olduğuna inanıyorum. Gençlerimizi gelecekteki büyük şirketlerin taleplerine göre hazırlamak bizim görevimiz. UiPath'in sağladığı kaynakların yanı sıra üniversite olarak öğrencilerimizin de gelecek için daha profesyonel olmalarını sağlamak bu iş birliği içersinde oldukça faydalı olacaktır” dedi.